Amfipoli News: Ανθρώπινα ίχνη 23.000 χρόνων βρέθηκαν στο Νέο Μεξικό!

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Ανθρώπινα ίχνη 23.000 χρόνων βρέθηκαν στο Νέο Μεξικό!



Του Γιώργου Λεκάκη

Ανθρώπινα ίχνη, 23.000 χρόνων, βρέθηκαν στο Εθνικό Πάρκο White Sands του Νέου Μεξικού των ΗΠΑ.

Ο Jeff Pigati και η Kathleen Springer της U.S. Geological Survey, τα χρονολόγησαν με ραδιοάνθρακα. Βρήκαν πολλαπλά στρώματα αποτυπωμάτων, μιας περιόδου 2.000 ετών.

Το μέγεθος των αποτυπωμάτων υποδηλώνει ότι έγιναν κυρίως παίζοντας από εφήβους και μικρότερα παιδιά, αλλά και ένας περιστασιακός ενήλικας επισκέφθηκε τον χώρο, εδήλωσε ο Μάθιου Μπένετ από το Πανεπιστήμιο του Μπόρνμουθ.

Προηγουμένως οι επιστήμονες έλεγαν ότι οι «μετανάστες» περίμεναν μέχρι το λιώσιμο των παγετώνων για να εισέλθουν στην Βόρειο Αμερική και να ανοίξουν έτσι οι χερσαίες οδοί… Αλλά αυτές οι νέες χρονολογήσεις για τα αρχαιότερα κομμάτια του χώρου δείχνουν ότι οι άνθρωποι είχαν φθάσει ήδη στην Βόρειο Αμερική, κατά τη διάρκεια του τελευταίου μέγιστου παγετώνα.

Βρέθηκαν επίσης αποτυπώματα από μαμούθ, γιγάντια βραδύποδα / sloths και άλλα εξαφανισμένα ζώα, υποδεικνύοντας ότι μοιράζονταν το τοπίο με τους ανθρώπους.

.......................................

ΣΧΟΛΙΟ Γ. Λεκάκη:

Η κατοίκηση ανθρώπων στην ήπειρο της Ομηρικής (> Αμερικής), υπερβαίνει τα 30.000 χρόνια - ευρέθη στην Βραζιλία... 

...........................................

ΠΗΓΗ«Earliest Evidence of Human Activity Found in the Americas - Footprints at White Sands National Park in New Mexico confirm human presence over at least two millennia, with the oldest tracks dating back 23,000 years», University Communications and Bournemouth University / Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, 21.9.2021. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 22.9.2021.

arxeion-politismou.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου