Amfipoli News: Γλυπτό 25.000 χρόνων με Ελληνικά γράμματα κρατά το Κέρας-Ημερολόγιο, το αρχαιότερο ημερολόγιο του κόσμου!

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Γλυπτό 25.000 χρόνων με Ελληνικά γράμματα κρατά το Κέρας-Ημερολόγιο, το αρχαιότερο ημερολόγιο του κόσμου!



Του Γιώργου Λεκάκη

Η Αφροδίτη του Laussel / Venus of Laussel είναι ένα ανάγλυφο έργο τέχνης, ένα άγαλμα από ασβεστόλιθο, ύψους 46 εκατ. Εικονίζει μια γυμνή γυναίκα. Είναι βαμμένο με κόκκινη ώχρα και βρέθηκε στο βραχοκαταφύγιο Abri de Laussel, στο Marquay, της Dordogne στην νοτιοδυτική Γαλλία.

Το γλυπτό ανάγεται στον πολιτισμό που επισήμως καλείται «Gravettian» της Άνω Παλαιολιθικής εποχής (περίπου 25.000 χρόνια πριν).

Αυτήν την στιγμή εκτίθεται στο Μουσείο της Ακουιτανίας / Musée d'Aquitaine στο Μπορντώ της Γαλλίας.

Σύμφωνα με την Riane Eisler, η «Αφροδίτη» κρατά στο δεξί της χέρι, ένα κέρας σε σχήμα ημισελήνου με 13 εγκοπές: Είναι ο αριθμός των σεληνιακών κύκλων μέσα σε έναν χρόνο. Άρα το τέχνεργο αυτό είναι και ημερολόγιο! Το άλλο της χέρι, «διδάσκει» την σχέση μεταξύ των κύκλων της Σελήνης και των εμμήνων κύκλων των γυναικών, αφού δείχνει τον κόλπο της (βλ. Eisler R. «Sacred Pleasure: Sex, Myth, and the Politics of the Body», σελ. 61).

Το απρόσωπο κεφάλι της «Αφροδίτης» στρέφεται προς το κέρας-ημερολόγιο, την βάση της ζωής της…

Αυτό το κέρας-ημερολόγιο, εάν «διαβαστεί» σωστά, προσφέρει γέννες (γεννήματα > πλούτος) άρα ταυτίζεται και με το «Κέρας της Αμάλθειας». Τόσο ισχυρό σύμβολο, που το γλυπτό λέγεται επισήμως και «La Femme à la Corne». Και είναι το αρχαιότερο έως τώρα ημερολόγιο. (Το αρχαιότερο έχει βρεθεί στην Ρωσία, και είναι 20.000-22.000 χρόνων).

Η Venus of Laussel έχει μεγάλα στήθη και αιδοίον, σύμβολα γονιμότητος.

Μάλιστα, τα δυο στήθη έχουν μια μικρή διαφορά μεταξύ τους, όπως συμβαίνει στην πραγματικότητα με τα στήθη των γυναικών, και όπως συμβαίνει με κάθε δεξιά μεριά του ανθρώπου, σε σχέση με την αριστερή του ιδίου ανθρώπου. Αλλά αυτό δεν παύει να μας εκπλήσσει όταν το παρατηρούμε σε ένα γλυπτό 25.000 χρόνων!

Αλλά το ακόμη πιο ιδιαίτερο είναι ότι έχει «διαβαστεί» ένα «Υ» στον μηρό της.

Ίσως να αφορά την κοιλιά και το αιδοίον της. Τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα, διότι για την περιοχή αυτή των γυναικών η ελληνική γλώσσα έχει μια λέξη που αρχίζει από «Υ»: Υστέρα! Και άλλα ελληνικά γράμματα (πιθανά Ε, Μ, Σ, Κ, Η, Λ) στην κόμμωση ή μαντήλι της, και αλλού σε άλλα σημεία…

Το γλυπτό αυτό ανακαλύφθηκε το 1911 από τον ιατρό Jean-Gaston Lalanne.

Σημειώστε ότι Ελληνικά γράμματα και σύμβολα της γραμμικής γραφής έχουν βρεθεί σε ακόμη αρχαιότερη τέχνη, στις βραχογραφίες των Σπηλαίων Λασκώ…

Πηγή: Αρχείον Πολιτισμού

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου