Amfipoli News: Οι αυστηρές μαμάδες είναι αυτές που έχουν τα πιο επιτυχημένα παιδιά

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Οι αυστηρές μαμάδες είναι αυτές που έχουν τα πιο επιτυχημένα παιδιά

 


Μήπως είχατε και εσείς αυστηρούς γονείς, ενώ μεγαλώνατε; Καθαρίζατε και εσείς το δωμάτιό σας, κάνατε τις εργασίες από το σχολείο και επικεντρωνόσασταν στο μέλλον σας κάθε μέρα;

Πολλοί από εμάς έχουμε μεγαλώσει σε οικογένειες με αυστηρές μητέρες που μας είχαν κάνει τη ζωή μας ζωντανή κόλαση κατά καιρούς.

Η συνεχής γκρίνια και προσπάθεια το να είμαστε πάντα τέλειοι δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα, αλλά σύμφωνα με έναν εμπειρογνώμονα, οι αυστηρές μητέρες έχουν συνήθως τα πιο επιτυχημένα παιδιά.

Έτσι, ακόμα κι αν η ζωή σας κάθε άλλο παρά εύκολη δεν ήταν τότε κάποια στιγμή θα ευχαριστείτε τη μητέρα σας για αυτό που θα καταφέρετε να γίνετε!

Η Έρικα Ράσκον, μια καθηγήτρια από το Πανεπιστήμιο του Essex πραγματοποίησε μια μελέτη η οποία έδειξε ότι οι αυστηρές μητέρες έχουν επιτυχημένα παιδιά, και ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι είχαν εξαιρετικά απαιτητικές μητέρες. Οι έρευνες διεξήχθησαν σε πάνω από 15 000 παιδιά ηλικίας 13-14 μεταξύ 2004 και 2010.

Σύμφωνα με τη Ράσκον, «το μέτρο των προσδοκιών σε αυτή τη μελέτη αντικατοπτρίζει ένα συνδυασμό προσδοκίας και πεποίθησης σχετικά με την πιθανότητα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με ότι έχει δηλωθεί από το πλειοψηφία των γονέων, στις περισσότερες περιπτώσεις από τις μητέρες.»

Τα παιδιά των οποίων οι μητέρες είχαν υψηλές προσδοκίες νιώθουν περισσότερη αυτοπεποίθεση και σιγουριά. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξε ότι οι κόρες που είχαν επίμονες και γκρινιάρες μητέρες είχαν 4% χαμηλότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυος πρόωρα.

Τα παιδιά που είχαν επίμονες μητέρες είχαν επίσης περισσότερες πιθανότητες να τελειώσουν το πανεπιστήμιο και να αποκτήσουν μια καλή δουλειά. Μπορεί να ακούγεται εξωπραγματικό, αλλά οι απαιτητικές και οι αυστηρές μητέρες είναι αυτές που έχουν τα πιο επιτυχημένα παιδιά. «Στις περισσότερες περιπτώσεις έχουμε επιτύχει κάνοντας αυτό που πιστεύουμε ότι είναι πιο βολικό για μας, ακόμη και αν αυτό έρχεται σε αντίθεση με αυτά που έλεγαν οι γονείς μας.

«Αλλά δεν έχει σημασία το πόσο πολύ θα αποφεύγετε αυτά που λένε οι γονείς μας, οι συστάσεις τους έχουν επιρροή πάνω μας, έστω και διακριτικά στις αποφάσεις που παίρνουμε, αν και πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις που παίρνουμε είναι πολύ προσωπικές», λέει η Ράσκον.

Τα περισσότερα παιδιά θεωρούν τις αυστηρές μητέρες πραγματικούς εχθρούς , ενώ μεγαλώνουν, αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι όλο αυτό θα σας βοηθήσει αργότερα στη ζωή σας.

Μπορεί »η μαμά σας» να σας κάνει κόλαση ζωή σας μερικές φορές, αλλά θα καταλήξετε να την ευχαριστείτε όταν θα γίνετε ενήλικες.

Θα αναγνωρίσετε και θα εκτιμήσετε όλη την προσπάθεια που έκανε για να σας μεγαλώσει σωστά, και θα προσπαθήσετε να υιοθετήσετε και εσείς την ίδια προσέγγιση στα δικά σας παιδιά σας.

essex, dailymail, daddycool

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου