Υλικά
300 γρ. αλλαντικά ψιλοκομμένα
200 ml. σάλτσα ντομάτας
ρίγανη
3-4 κουταλιές κέτσαπ
3 αυγά
200 γρ. γιαούρτι
200 ml. λάδι
10 γρ. μπέικιν
αλάτι-πιπέρι
250 γρ. φέτα τριμμένη
1 κιλό φύλλα κρούστας
σάλτσα ντομάτας
200 γρ. κίτρινο τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε τα αλλαντικά σε ένα μπωλ, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, ρίγανη, την κέτσαπ, και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπωλ, αναμειγνύουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το μπέηκιν και το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το τυρί φέτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Λαδώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε τα φύλλα κρούστας ανά δύο και τα λαδώνουμε.
Στρώνουμε τη μισή γέμιση με το τυρί φέτα.
Συμπληρώνουμε φύλλα με τον ίδιο τρόπο.
Στρώνουμε τη μισή γέμιση με τα αλλαντικά και τοποθετούμε φύλλα κρούστας με τον ίδιο τρόπο ανά δύο λαδώνοντάς τα.
Κόβουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια με ένα μαχαίρι και κατόπιν αλείφουμε με σάλτσα ντομάτας και πινέλο.
Πασπαλίζουμε με το κίτρινο τυρί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής :
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου