Amfipoli News: Τραγανό γλυκό καρπούζι σε ρολάκια

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Τραγανό γλυκό καρπούζι σε ρολάκια

 


ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Κιλό φλούδα καρπούζι( το άσπρο μέρος- κόβεται σέ λωρίδες με πιλερ και βάζετε οδοντογλυφίδες για να κρατάνε το σχήμα )- τρυπάμε με πιρούνι σε αρκετά σημεία )για 1 Κιλό καρπούζι θέλουμε 2 κ.σ σόδα

Διαλύουμε 2 κουταλιές της σούπας σόδα (σκόνη μαγειρικής) σε περίπου 1 ποτήρι ζεστό νερό και συμπληρώνουμε με κρύο νερό ( έβαλα και παγάκια) συμπληρώνουμε με νερό, έτσι ώστε να καλυφθεί τό καρπούζι ( εγώ προσωπικά βάζω πάντα παραπάνω νερό, ακόμη και 10 εκατοστά παραπάνω)

Αφήνετε για όλη τη νύχτα (η τουλαχιστον για 7 ώρες) ξεπλένετε καλά σε άφθονο νερό, βράζετε σιρόπι με 1 ποτήρι ζάχαρη και 1 λίτρο νερό, ρίχνουμε μέσα το καρπούζι, βράζουμε για 5 λεπτά, σουρώνουμαι, (εγώ άφηνω να κρυώσει καρπούζι μετά το σουρωμα )και πάλι βράζουμε το σιρόπι από 1 Κιλό ζάχαρη και 1 λίτρο νερό

Ρίχνουμε το καρπούζι μεσα και το βράζουμε, μετά από 15 λεπτά ρίχνουμε μέσα 4 γαριφαλάκια, χυμό από 1 λεμόνι και 2 βανίλια, βράζουμε για 20 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει για 24 ώρες και πάλι βράζουμε για 20 λεπτά.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “‎Lena Kallitexnida‎ -Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου