Υλικά
650 γρ. πατάτες
Αλάτι
100 γρ. μαύρες ελιές
50 γρ, βούτυρο
Μαϊντανός
Άνηθος
2 κ.σ.παρμεζάνα
Μαύρο πιπέρι
300 γρ. καπνιστό μπέικον
120 γρ. τυρί σε φέτες
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τι πατάτες. Τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αλατίζουμε το νερό.
Κόβουμε τις ελιές σε φετούλες.
Αφού βράσουν οι πατάτες, τις στραγγίζουμε από το νερό και αρχίζουμε να τις λιώνουμε σε πουρέ. Προσθέτουμε το βούτυρο και ενώνουμε καλά με το πουρέ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μαϊντανό και τον άνηθο ψιλοκομμένα, τη παρμεζάνα και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε καλά μία φόρμα. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια φέτες μπέικον.
Στρώνουμε στη βάση μία καλή ποσότητα πουρέ και πατάμε καλά με κουτάλι.
Τοποθετούμε από πάνω φέτες τυριού και στη συνέχεια τις ελιές.
Συνεχίζουμε με μία άλλη στρώση πουρέ και τελειώνουμε με φέτες τυριού.
Καλύπτουμε την επιφάνεια με τις φέτες τυριού και κλείνουμε το ρολό με τις φέτες μπέικον που πέφτουν στα πλαϊνά.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Δες την εκτέλεση σε βίντεο εδώ.
Άλλη μία νόστιμη συνταγή από το κανάλι “Ricette di Casa Mia”.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου