Amfipoli News: Παράνομο νεκροταφείο με τάφους παιδιών σε αυλή σπιτιού ιερέα

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Παράνομο νεκροταφείο με τάφους παιδιών σε αυλή σπιτιού ιερέα

 


«Ο ιερέας θάβει εδώ και 20 χρόνια ανθρώπους. Τα τελευταία δύο χρόνια θάβει και παιδιά», αναφέρει καταγγελία

Ένας ιερέας διατηρούσε παράνομο νεκροταφείο στο σπίτι του στα Καλύβια τα τελευταία χρόνια - Εντοπίστηκαν τάφοι παιδιών.

Παράνομο νεκροταφείο διατηρούσε τα τελευταία χρόνια ένας ιερέας στην αυλή του σπιτιού του στα Καλύβια.

Όπως αποτυπώνει ο φακός της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», βρέθηκαν στην αυλή του δεκάδες τάφοι και μάλιστα παιδιών. Το εν λόγω νεκροταφείο εντοπίστηκε ανάμεσα σε εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα ενώ η υπόθεση είχε απασχολήσει και το καλοκαίρι, όταν κατατέθηκε μήνυση. Σε αυτή αναφέρεται πως το νεκροταφείο χωρίζεται σε δύο τμήματα. Στο ένα γίνονται ταφές ενηλίκων και στο άλλο ταφές παιδιών. Ο ιερέας υποστηρίζει πως έχει «δικαίωμα» να ενταφιάζει άτομα.

«Ο ιερέας θάβει εδώ και 20 χρόνια ανθρώπους. Τα τελευταία δύο χρόνια θάβει και παιδιά», αναφέρει επώνυμα ο κ. Ταξιάρχης Πιτταράς που έκανε την καταγγελία.

Από την πλευρά του ο ιερέας Δημήτριος Ράικος υποστηρίζει πως πρόκειται για δήθεν παλιό μετόχι του Αγίου Όρους αλλά ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για ιδιωτικό χώρο που δεν υπάγεται στην εκκλησία. 

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως πάνω στις ταφόπλακες αναγράφονται ονόματα και ημερομηνίες του 2020 και του 2021 και κάποιοι τάφοι είναι κενοί. 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ που έγινε από την εκπομπή, ο ιερέας είχε χειροτονηθεί πριν πολλά χρόνια αλλά είχε παυθεί για περίπου εννέα έτη από τα καθήκοντά του αφού είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο.


Πηγή: athensvoice.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου