ΥΛΙΚΑ
550 – 600 αλεύρι γ.ο.χ.
1 ασπράδι αυγού
200 ml γάλα
100 ml νερό
100 ml ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
λίγο αλάτι
Φέτα για την γέμιση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύουμε το ασπράδι με το ηλιέλαιο, προσθέτουμε το νερό, το γάλα και ανακατεύουμε λίγο. Μετά βάζουμε το μισό αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη και ανακατεύουμε πάλι λίγο και μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, αλάτι και ζυμώνουμε. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσετούλα και την αφήνουμε μισή ώρα.
Οταν είναι έτοιμη χωρίζουμε το ζυμάρι σε 8 μπαλάκια. Στο κέντρο κάθε ζυμαριού βάζουμε ένα κομματάκι βούτυρο και ανοίγουμε φύλο με το χέρι μας.
Διπλώνουμε το φύλο στη μέση κ βάζουμε τριμμένη φετούλα. Μετά τυλίγουμε σε ρολλάκι, στρίβουμε ελαφρά, ενώνουμε τις δύο άκρες, τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με τον κρόκο που περίσσεψε απ’ το αυγό ανακατεμένο με λίγο ηλιέλαιο, (αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με σουσάμι) και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (εγώ τα ψήνω σε αέρα), στους 190 βαθμούς για 25 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου