Υλικά
500 γρ. καρπούς καθαρισμένους χωρίς τα σποράκια τους.
500 γρ. ζάχαρη λευκή ή καστανή (μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη με μέλι ή στέβια σε μικρότερη ποσότητα)
1 φλιτζ. του τσαγιού νερό
λίγη βανίλια για άρωμα
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε καλά τους καρπούς κάτω από τρεχούμενο νερό και τους αφήνουμε για λίγα λεπτά σε μια λεκάνη με νερό και μερικές σταγόνες ξίδι. Ξεπλένουμε πάλι, και αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν, και στη συνέχεια τους καθαρίζουμε.
- Αφαιρούμε το κοτσάνι και κόβουμε λίγο την άλλη μαύρη άκρη με ένα μαχαίρι. Κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους και το χνούδι που έχουν στο εσωτερικό με την άκρη του μαχαιριού. Ξεπλένουμε ξανά, στραγγίζουμε, ζυγίζουμε και τους τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό.
- Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για να μη καταστρέψουμε τις βιταμίνες τους και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι καρποί και να δέσει το σιρόπι. Ρίχνουμε λίγη βανίλια για άρωμα και στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου