Amfipoli News: Tι δείχνει η λιγούρα σου για γλυκό;

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Tι δείχνει η λιγούρα σου για γλυκό;



  Είσαι από τους ανθρώπους που θες οπωσδήποτε κάτι γλυκό πρωί μεσημέρι και βράδυ;

Είναι δύσκολο να σταματήσεις την λιγούρα σου, αλλά οφείλεις να την μετριάσεις για καλό της υγείας σου.

Τι δείχνει η “μανία” σου για ζάχαρη;

«Το χειμώνα το σώμα σου δίνει έμφαση στο να παραμείνει ζεστό» τονίζει η διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου στο shape.gr.

Ο μεταβολικός ρυθμός σου αυξάνεται έως και 10%, λόγω της ενέργειας που χρησιμοποιείς για να παραμείνεις ζεστή, και μπορεί να έχεις λιγούρες για λιπαρά, περισσότερους υδατάνθρακες και θερμίδες, για να αντιμετωπίσεις αυτή τη διαδικασία.

Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι οι λιγούρες προσφέρουν στοιχεία για την υγεία σου και υποδεικνύουν τα βασικά στοιχεία που σου λείπουν.

Στις κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) τονίζεται ότι μόλις το 5% (7 κουταλάκια του γλυκού) της καθημερινής θερμιδικής μας πρόσληψης πρέπει να είναι από τη ζάχαρη. Όμως, τα περισσότερα γλυκά έχουν πολύ παραπάνω.

«Το να τρως πολλή ζάχαρη δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο. Η γλυκόζη στο αίμα αυξάνεται και το σώμα σου απελευθερώνει ινσουλίνη. Η τελευταία γρήγορα παίρνει τη γλυκόζη στα κύτταρά σου και αφήνει ελάχιστη στο αίμα. Αυτό με τη σειρά του δημιουργεί και πάλι λιγούρα για ζάχαρη» εξηγεί η Κλειώ Δημητριάδου.

Φάε ένα κομμάτι φρούτο. Ένα μήλο, λίγη μπανάνα θα σου δώσουν γλυκιά γεύση, αλλά και πολλές βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και άλλα θρεπτικά συστατικά που θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση της λιγούρας.,

Σταμάτα τη λιγούρα:

Τρώγε 3 γεύματα και 2 σνακ την ημέρα και πίνε πολύ νερό, αφού η αφυδάτωση συχνά μεταφράζεται ως πείνα. Αν δεν πιάσει τίποτα, πήγαινε μια βόλτα για να διώξεις τη σκέψη σου από τα γλυκά.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: PIXABAY

thessnews.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου