Το καλυτερο νηστίσιμο γλυκακι της περιοχης μας ειναι η νοστιμη λαδοραβανι! Εύκολη στη παρασκευη της με απλά αγνά υλικά που εχουμε ολοι στο σπιτι μας...
Κρατάει πολυ καιρό εκτος ψυγείου χωρις να χανει απο τη γεύση της...
Θα χρειαστούμε:
5 ποτήρια νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκ. Λεμόνι
1κιλό ζαχαρη
2 ποτήρια νερού σχεδον ελαιολαδο
Ξυσμα απο 1 πορτ.και 1 λεμονι
3 βανιλιες
Λιγα ασπρισμενα αμυγδαλα.
Μισο κιλο σιμιγδ.χοντρο
Μισο κιλο σιμιγδ. Ψιλο
3κ.σ.αλευρι..
Βαζουμε σε μια κατσαρολα τα 6 πρωτα υλικα και αφηνουμε να βρασουν να λιωσει η ζάχαρη.
Ανακατευουμε σε ενα μπωλ τα σιμιγδαλια και το σλευρι..
Οταν βράσει η κατσαρολα ριχνουμε βροχηδον τα σιμιγδ. Ανακατευοντας με ξυλινη κουταλα.
Ειναι ετοιμο οταν το μίγμα ξεκολά απο την κουταλα σε 3-4 λεπτα....
Αδειαζουμε σε λαδωμενο ταψι νο 36 το στρωνουμε ομορφα κοβουμε κοματια και τοποθετουμε τα αμυγδαλα..
Ψηνουμε 1 ωρα σε 220 β.περιπου....να ροδισει..
Αν θελουμε οταν κρυωσει βαζουμε ζαχαρη και κανελα..
Ρουλα Λυρου-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου