Amfipoli News: Ποιος αρχαίος λαός έκοψε με ακρίβεια λέιζερ τον βράχο;

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Ποιος αρχαίος λαός έκοψε με ακρίβεια λέιζερ τον βράχο;

 


Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ένας εκπληκτικός αρχαίος βράχος βρίσκεται εκτεθειμένος στην έρημο, με μία τομή ακριβείας που δεν αφήνει πολλά περιθώρια εξήγησης. Αυτός ο μεγάλιθος πρέπει να κόπηκε με κάποιο αρχαίο εργαλείο τύπου laser…

Βρίσκεται στην Oyais Tamya στη Σαουδική Αραβία. Είναι ένας συναρπαστικός μεγάλιθος που ονομάζεται Al-Naslaa.

Είναι απόλυτα χωρισμένος στο μισό και έχει περίεργα σύμβολα απεικονιζόμενα στην επιφάνεια του. Έχει αντέξει για αιώνες και τα δύο κομμάτια είναι τέλεια ισορροπημένα…

Φανταστείτε να περπατάτε στην έρημο και να συναντήσετε μια τεράστια πέτρα, χωρισμένη στη μέση, με τομή τόσο τέλεια ευθυγραμμισμένη. Ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα περνούσε από το μυαλό σας;

Η πέτρα της Al-Naslaa είναι πραγματικά ένα μεγάλο μυστήριο και έχει δημιουργήσει σύγχυση μεταξύ πολλών εμπειρογνωμόνων.

Όλα δείχνουν ότι σε κάποια άγνωστη χρονική στιγμή κάποιοι πρέπει να εργάστηκαν και να επεξεργάστηκαν τον βράχο με εξαιρετικά ακριβή εργαλεία. Τόσο ακριβή, που πολλοί τολμούν να που ότι η κοπή έγινε με κάποιο είδος ακτίνας λέιζερ, η εργαλεία τύπου λέιζερ…

Κοιτάξτε αυτή την ακρίβεια!

Ποιοί ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΚΟΨΑΝ με ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΛΕΙΖΕΡ την ΠΕΤΡΑ αυτή;

Κάθε τμήμα της σχισμένης πέτρας έχει μικρότερο βράχο ή αποσβεστήρα κραδασμών στο κάτω μέρος, εμποδίζοντας το να αγγίζει το έδαφος.

Αρχαιολογικές ανακαλύψεις δείχνουν ότι κατά την αρχαιότητα η περιοχή όπου βρίσκεται ο βράχος, κατοικήθηκε. Στην πραγματικότητα, είναι ένα από τα πιο φωτογενή πετρογλυφικά στην περιοχή.

Ο μεγάλιθος ανακαλύφθηκε από τον Charles Huver το 1883 και από τότε η ανακάλυψή του αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης μεταξύ εμπειρογνωμόνων.

Το 2010, η SCTH (Σαουδική Επιτροπή για τον Τουρισμό και την Εθνική Κληρονομιά), ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός βράχου κοντά στην Tayma με ιερογλυφική ​​επιγραφή του Φαραώ Ραμσή ΙΙΙ. Βάσει αυτής της ανακάλυψης, οι ερευνητές έχουν υποθέσει ότι η Tayma ήταν μέρος μιας σημαντικής χερσαίας οδού μεταξύ της ακτής της Ερυθράς Θάλασσας της Αραβικής Χερσονήσου και της κοιλάδας του Νείλου. Πρόσφατες αρχαιολογικές ανακαλύψεις δείχνουν ότι η Tayma έχει κατοικηθεί από την εποχή του Χαλκού.

Ποιοί και με τι έκοψαν τον βράχο;

Ποιοί ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΚΟΨΑΝ με ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΛΕΙΖΕΡ την ΠΕΤΡΑ αυτή;

Σύμφωνα με κάποιους ειδικούς, η κοπή με τέτοια ακρίβεια δεν είναι από λέιζερ, ούτε δημιουργήθηκε τεχνητά.

Όπως σημειώνεται από το saudi-archaeology.com, η διάσπαση ανάμεσα σε δύο όρθιους βράχους και την επίπεδη επιφάνεια είναι ένα εντελώς φυσικό φαινόμενο.

Το UnusualPlaces προσφέρει μια φυσική εξήγηση για την αινιγματική κοπή τύπου λέιζερ. Ωστόσο, ούτε αυτή ούτε άλλες που έχουν προταθεί, δεν μπορούν να εξηγήσουν και να δικαιολογήσουν αυτή την ακρίβεια στην ρωγμή του βράχου, η οποία, επιπλέον διαίρεσε τον βράχο σε δύο ίσα μέρη μέρη μεταξύ τους, με τέλεια επίπεδες επιφάνειες και στις δύο αποκομμένες πλευρές…

Αν πρέπει να κατανοήσουμε την προέλευσή του, ίσως πρέπει να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η παλαιότερη αναφορά στην πόλη της όασης εμφανίζεται ως “Tiamat” στις ασσυριακές επιγραφές που χρονολογούνται στον 8ο αιώνα π.Χ. Η όαση αναπτύχθηκε σε μια ευημερούσα πόλη, πλούσια σε πηγάδια νερού και όμορφα κτίρια. Παράλληλα, αν και σε διαφορετικές εποχές, η περιοχή φαίνεται να συνδέεται με την Παλαιά Διαθήκη και τον βιβλικό Tema έναν από τους γιους του Ισμαήλ, αλλά και τον Βαβυλωνιανό βασιλιά Ναβονίδη και τον γιό του Βαλσαζάρ.

Όπως και να έχει, όσο παλιά και αν φτάνει η ιστορία της περιοχής και της πέτρας του Al-Naslaa, κανείς δεν είναι σε θέση λύση τον γρίφο ούτε για τον σκοπό της ύπαρξής του, ούτε για τον αποσυμβολισμό των σχεδίων του, ούτε για το πως έγινε η, με τόσο εξαιρετική ακρίβεια, διάσπαση στο βράχο.

Ειδικά για το τελευταίο, τα ερωτηματικά είναι πολύ περισσότερα από τις απαντήσεις που προτείνονται.

Μπορεί το σχίσιμο του βράχου να είναι πραγματικά αποτέλεσμα των δυνάμεων της φύσης όπως προτείνουν ορισμένοι ειδικοί; Ή μήπως είναι δυνατόν, όπως υπάρχουν και πολλά άλλα αρχαία μέρη στη γη που χρονολογούνται πριν χιλιάδες χρόνια, με κοπές ακριβείας, έτσι και αυτή να δημιουργήθηκε από μια άγνωστη τεχνολογία;

Ποιός αρχαίος πολιτισμός μπορεί να έκοψε την πέτρα στα δύο με τόση ακρίβεια; Ποιός πολιτισμός μπορεί να διέθετε τέτοια εργαλεία; Μπορεί τα εργαλεία αυτά να ήταν όπως τα σημερινά λέιζερ;

Η απίστευτη αρχαία πέτρινη δομή, προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο που έρχονται στην Al-Naslaa για να παρατηρήσουν την τελειότητα και την ισορροπία της, η οποία έχει δημιουργήσει αμέτρητες θεωρίες που προσπαθούν να δώσουν μία εξήγηση.

Αφού παρακολουθήσετε και το video μην ξεχάσετε να μας αφήσετε την γνώμη σας, στα σχόλια παρακάτω:

Meet the megalith of Al-Naslaa—split in half with LASER-LIKE precision

Πηγές:
ancient-code.com και saudi-archaeology.com, 
diadrastika.com

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου