Amfipoli News: Κέικ σοκολάτα με έντονη μυρωδιά του πορτοκαλιού

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Κέικ σοκολάτα με έντονη μυρωδιά του πορτοκαλιού



  Υλικά 

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

250 γρ. βούτυρο

2 φλιτζάνια ζάχαρη

3 αυγά

8 κουταλιές σούπας κακάο σκόνη 

1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα

1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι

Ξύσμα από δύο πορτοκάλια

 Εκτέλεση

Ανοίγουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για να προθερμαίνεται. 

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ, στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να γίνουν μια κρέμα.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνουμε στο μείγμα εναλλάξ με το γάλα και τον χυμό.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ ρίχνουμε το ξύσμα και χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει ένας λείος χυλός.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου.

Για να ελέγξουμε αν το κέικ είναι έτοιμο παίρνουμε μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι  και τα βυθίζουμε στο κέικ.

Αν όταν τα βγάλουμε είναι καθαρά και στεγνά τότε το κέικ είναι έτοιμο.

Για το γλάσσο 

Υλικά

Τρεις κούπες ζάχαρη άχνη

1/3 της κούπας φρέσκο βούτυρο

Τρεις κουταλιές της σούπας γάλα

80 γραμμάρια λιωμένη κουβερτούρα

Μία βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο και ρίχνουμε πολύ αγά  τη μισή ζάχαρη. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σιγά σιγά  και το γάλα και δουλεύουμε μέχρι να γίνουν όλα μαζί ένα αφράτο και μαλακό μείγμα. 

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά και κυκλικά με μια σπάτουλα, να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Ξεφορμάρουμε το κέικ και περιχύνουμε το γλάσσο…

evaparakentaki.com

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου