Amfipoli News: Τα Μυστικά του Βατικανού που κρύβονται σε υψίστης ασφαλείας υπόγεια

Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

Τα Μυστικά του Βατικανού που κρύβονται σε υψίστης ασφαλείας υπόγεια



Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Το Βατικανό υπήρξε εδώ και αιώνες η έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Οι αρχαίες ρίζες του και η εγγενώς μυστική φύση του έχουν εμπνεύσει από καιρού εις καιρόν πολλές ιστορίες ή φήμες. Αλλά εκείνο που προσελκύει το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής όλων είναι αυτά που βρίσκονται κρυμμένα και καλά φυλαγμένα μέσα στα υπόγεια θησαυροφυλάκια του Βατικανού.

Οι κρύπτες αυτές, λέγεται ότι φιλοξενούν μερικά από τα πιο επικίνδυνα και δυνητικά σκανδαλώδη μυστικά που διαθέτει η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Η εκκλησία περιορίζει αυστηρά την πρόσβαση στα θησαυροφυλάκια της, τα οποία έχουν τροφοδοτήσει πολλές φήμες ή έχουν εμπλουτίσει «διαρροές».

Αυτό που μένει σε όλους εμάς είναι να σκεφτούμε και να κρίνουμε κατά πόσο θα μπορούσαν πραγματικά να είναι φήμες και τίποτε περισσότερο. Ή μήπως, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά; Ας δούμε, λοιπόν μερικές από τις πιο περίεργες φήμες για το τι μπορεί να κρύβει στα σωθικά του.

Οι Φήμες για τα Μυστικά του Βατικανού

Φήμη 1.

Λέγεται ότι το Βατικανό έχει πραγματικά στοιχεία ότι ο Ιησούς δεν υπήρξε ποτέ! Εάν αυτό είναι αλήθεια, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί η Εκκλησία δεν θα ήθελε να το γνωρίζει κανείς.

Ωστόσο, το Βατικανό γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να ξέρουν σίγουρα τι ακριβώς θα μπορούσε να είναι αυτή η αποκαλούμενη «απόδειξη». Σε αντιδιαστολή, υποστηρίζεται ότι αυτό που κρύβεται είναι η «απόδειξη» ότι ο Ιησούς ήταν πραγματικός. Αλλά και πάλι, δεν θα έβγαινε να το φωνάξει ο Πάπας από τις στέγες;

Φήμη 2.

Το Βατικανό μπορεί να κρύβει κρανία εξωγήινων! Αν ισχύει, αποδεικνύεται ότι τα UFOs και οι εξωγήινοι είναι πραγματικά. Όλοι οι πάπες γνωρίζουν και πιθανότατα συνεργάζονται με αυτούς από άλλους πλανήτες και ίσως επιβουλεύονται τον πλανήτη αφού δεν αποκαλύπτουν την αλήθεια.

Πάντως, υποστηρίζεται ότι τα κρανία πράγματι βρέθηκαν από εργάτες στα υπόγεια κατά τη διάρκεια ανακαίνισης των θησαυροφυλακίων και βιβλιοθηκών, το 1998. Έτσι, εκκολάφτηκε μία μαζική συνωμοσία. Παράλληλα λέγεται ότι κανείς δεν ξαναείδε αυτά τα κρανία.

Φήμη 3.

Επί δεκαετίες, πιστεύεται ότι οι Illuminati συνεργάζονται με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και ότι ήταν υπεύθυνοι για την πραγματοποίηση όλων των σημαντικών διορισμών σε αυτήν.

Αλλά οι φήμες πηγαίνουν βαθύτερα από αυτό. Κάποιοι πιστεύουν ότι οι Ιλλουμινάτι πραγματικά κρατούν αρχεία για πολλούς και για πολλά. Εκτός από τον έλεγχο τόσο του Πάπα όσο και του κόσμου, οι Illuminati ξέρουν τι θα ακολουθήσει στο μέλλον, αφού οι ίδιοι το προσχεδιάζουν και «προαλείφουν το έδαφος» για να το αποδεχτούμε όταν αυτό έρθει.

Φήμη 4.

Το Βατικανό διαθέτει μία Χρονομηχανή. Έχετε ονειρευτεί ποτέ να έχετε στα χέρια σας μια συσκευή που σας βοηθούσε να ταξιδέψετε αλλά και να δείτε οποιοδήποτε γεγονός στο παρελθόν -ακόμα και να τραβήξετε φωτογραφίες από αυτό; Λοιπόν, έχετε τύχη, γιατί το Βατικανό φημολογείται ότι έχει μια τέτοια συσκευή κλειδωμένη στα πιο υψίστης ασφαλείας μυστικά του θησαυροφυλάκια.

Αυτή η συσκευή, ονομάζεται Chronovisor και θα έδινε στην εκκλησία έναν απίστευτα εύκολο τρόπο να αποδείξει ότι ο Ιησούς υπήρξε. Υπάρχουν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες γύρω από αυτή τη φήμη… ή μήπως δεν είναι φήμη;

Φήμη 5.

Για λόγους που ξεφεύγουν πλήρως από την κατανόησή μας, το Βατικανό φημολογείται επίσης ότι έχει τη μεγαλύτερη συλλογή πορνογραφίας κρυμμένη στα θησαυροφυλάκια του.

Για πολλούς, οι φήμες αυτές αυτοεπιβεβαιώνονται καθώς η εκκλησία  κατακλύζεται από πάρα πολλά σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης που αφορούν τον κλήρο. Αλλά ακόμα κι αν ισχύουν οι κατηγορίες τίποτε δεν επιβεβαιώνει την ύπαρξη πορνογραφικού υλικού.

Φήμη 6.

Υπάρχουν πολλές θεωρίες συνωμοσίας για το πώς η Ρώμη απάντησε στους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ένα από τα πιο ενοχλητικά είναι η ιδέα ότι ο Πάπας Πίος ΧΙΙ πραγματοποίησε μια συμφωνία με τον Μουσολίνι, συμφωνώντας να κλείσει τα μάτια στον αντισημιτισμό, προκειμένου να εξασφαλίσει τη δική του προστασία.

Ο ιστορικός David Kertzer έμαθε ότι η απόδειξη της συμφωνίας αυτής είναι κρυμμένη στα θησαυροφυλάκια του Βατικανού. Όταν ζήτησε την άδεια να εξετάσει τα έγγραφα από εκείνη την χρονική περίοδο, το αίτημά του απορρίφθηκε. Άραγε θα μάθουμε ποτέ ποιά μπορεί να είναι η αλήθεια για εκείνο το ιστορικό διάστημα;

Φήμη 7.

Ένα από τα πιο τρελά πράγματα που κρύβονται μέσα στα θησαυροφυλάκια του Βατικανού συμβαίνει επίσης να είναι ένα από εκείνα τα στοιχεία που η ίδια η Εκκλησία παραδέχεται πραγματικά ότι κατέχει. Αλλά -αν και είναι αλήθεια – πιθανότατα εσύ κι εγώ θα το αμφισβητούσαμε. Όταν συνειδητοποιείσετε τι είναι, ίσως στην συνέχεια να αναρωτηθείτε πόσα άλλα από αυτά τα φημολογούμενα αντικείμενα θα μπορούσαν πραγματικά να είναι αληθινά και να υπάρχουν στην κατοχή του Βατικανού…

Η Εκκλησία διατηρεί στην πραγματικότητα ένα ασημένιο σφυρί στα θησαυροφυλάκιά της για να βοηθήσει να καθοριστεί αν ένας πάπας είναι ή όχι νεκρός. Σύμφωνα με την παράδοση, όταν πεθαίνει ένας πάπας, πρέπει να χτυπηθεί στο κεφάλι με το ασημένιο σφυρί τρεις φορές, πριν ανακοινωθεί επίσημα ο θάνατός του. Ακούγεται τελείως τρελό. Θα το πιστεύατε;

Φήμη 8.

Το Βατικανό λέγεται ότι κατέχει πολλά υφάσματα που αναδεικνύουν το αποτύπωμα μεγάλων θρησκευτικών μορφών. Ένα από αυτά φημολογείται ότι είναι ένα πανί που ο Ιησούς έδωσε στον βασιλιά της Έδεσσας ως δώρο. Αν πραγματικά αυτό είναι αλήθεια, φανταστείτε τι θα μπορούσε να σημαίνει, όχι το ίδιο το πανί ως ύφασμα, αλλά τις πιθανές ιδιότητες που μπορεί να απέκτησε από τα χέρια του Ιησού, όπως ανάλογα περιγράφεται για τον χιτώνα Του που μοιράστηκαν Ρωμαίοι στρατιώτες.

Φήμη 9.

Σε αντίθεση με ορισμένα από τα υπόλοιπα στοιχεία αυτής της λίστας, η νεκρόπολη του Βατικανού είναι πραγματική και μπορείτε να την επισκεφθείτε όταν ταξιδέψετε στη Ρώμη. Αυτό το αρχαίο νεκροταφείο βρίσκεται κάτω από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Αν και τελικά εγκαταλείφθηκε, υποστηρίζεται ότι εκεί βρίσκονται τα λείψανα του ίδιου του Αγίου Πέτρου!

Φήμη 10.

Στη δεκαετία του 1900, η ​​Παναγία φημολογείται ότι επισκέφθηκε τρία παιδιά και τους είπε τρία κρίσιμα μυστικά για το μέλλον. Τα μυστικά προφανώς προέβλεπαν πολέμους και μάλιστα περιγράφουν με ποια κόλαση έμοιαζαν. Η αληθινή φύση αυτών των μυστικών -και ειδικότερα του τρίτου- πιστεύεται ότι είναι κλειδωμένη σε μυστικές θυρίδες των θησαυροφυλακίων του Βατικανού. Είναι ευρύτερα γνωστά ως το «Μυστικό της Φατίμα».

Φήμη 11.

Αν επισκεφθείτε ποτέ την πόλη του Βατικανού στη Ρώμη, ίσως θελήσετε να επισκεφθείτε την «Πινακοθήκη της Προτομής». Είναι ένα ξεκαρδιστικό όνομα για έναν τόπο που περιέχει εκπληκτική τέχνη. Ωστόσο, ίσως παρατηρήσετε κάτι περίεργο όταν είστε εκεί: κανένα από τα γλυπτά δεν έχει μάτια!

Δεν κρύβεται στα υπόγεια αλλά είναι ανατριχιαστικό, αν καθίσετε να σκεφτείτε όλες τις φήμες που μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει.

Φήμη 12.

Αυτό μπορεί να μην μυστικό με την στενή έννοια, αλλά είναι ένα μυστικό (εκτός αν ξέρετε πού να κοιτάξετε): το Βατικανό έχει ένα «ζωολογικό κήπο» που αποτελείται από υπερρεαλιστικά γλυπτά ζώων κατασκευασμένα από μάρμαρο. Ίσως, τίποτα παράξενο αλλά και πάλι… υπάρχει κάτι παράδοξο σε αυτά αν έχετε το χρόνο να τα παρατηρήσετε.

Φήμη 13.

Το 1633, ο αστρονόμος Galileo Galilei καταδικάστηκε να ζήσει σε κατ’ οίκον περιορισμό επειδή είπε ότι η Γη κινείται γύρω από τον ήλιο. Στα θησαυροφυλάκια υποτίθεται ότι υπάρχουν έγγραφα από εκείνη την εποχή σύμφωνα με τα οποία και άλλοι επιστήμονες συμφώνησαν με τον Γαλιλαίο, τους οποίους όμως η Εκκλησία αγνόησε για άγνωστους λόγους ή απλά αγνοούσε την ύπαρξή τους.

Bonus Φήμη

Λέγεται ότι ο Ναπολέων Βοναπάρτης αφού κατέκτησε την Ιταλία μπήκε στις στοές του Βατικανού ανακαλύπτοντας χιλιάδες αρχαία ελληνικά βιβλία. Τα πήρε προς μελέτη, αλλά αργότερα το Βατικανό τα ζήτησε πίσω και αυτά επιστράφηκαν και τα κλείδωσαν σε ιδιαίτερα ασφαλές μέρος. Υποστηρίζεται ακόμα, ότι εκεί βρίσκεται τεράστιο μέρος από την Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.

Θεωρητικά, η λίστα φημών για το Βατικανό και τι μπορεί να φυλάσσεται εκεί στα θησαυροφυλάκια, είναι ατελείωτη. Αν κάποτε, ανοίξουν οι βαριές σιδερόπορτες προς αυτά, θα μάθουμε τι είναι αλήθεια και τι όχι. Ενδεχομένως, τότε να αλλάξει ολόκληρη η πορεία της ιστορίας όπως την ξέρουμε.

Ίσως, τότε, την πραγματικότητα να την μετατρέψουμε σε φήμη… Γιατί; Διότι απλά δεν θα μπορούμε να αντέξουμε την πραγματικότητα που συγκάλυπταν για χρόνια ή αιώνες…

diadrastika.com

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου