Amfipoli News: Η τραγική ιστορία της γυναίκας που 18 χρόνια έζησε ολομόναχη σε ένα νησί και η ζωή της έγινε ταινία

Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Η τραγική ιστορία της γυναίκας που 18 χρόνια έζησε ολομόναχη σε ένα νησί και η ζωή της έγινε ταινία

 


Επιβίωση σε νησί: Πρόκειται για μία φυλή από Ινδιάνους. Μία φυλή, η οποία ζούσε περίπου δέκα χιλιάδες χρόνια στο Σαν Νίκολας. Το Σαν Νίκολας αποτελεί ένα νησί, το οποίο βρίσκεται ανοιχτά της Καλιφόρνια. Έπειτα, στο νησί έγινε αποβίβαση από τριάντα κυνηγούς. Αυτού προέρχονταν από την Αλάσκα και από τη Ρωσία.

Τι έκαναν οι κυνηγοί

Οι κυνηγοί βίασαν όλες τις γυναίκες και εξολόθρευσαν τον πληθυσμό. Όσοι απέμειναν, επιβιβάστηκαν, είκοσι χρόνια αργότερα, σε ένα πλοίο που τους μετέφερε στην ηπειρωτική χώρα. Μάλιστα, άφησαν πίσω τους, για ανεξήγητους λόγους, μια γυναίκα και ένα μικρό αγόρι. Μάλιστα, το αγόρι ήταν είτε παιδί είτε αδερφάκι της.

Πότε επισκέφθηκαν ξανά κυνηγοί, το νησί

Δεκαοκτώ χρόνια μετά την ερήμωση του Σαν Νίκολας, μια άλλη ομάδα κυνηγών επισκέφτηκε το νησί εντοπίζοντας εκείνη τη γυναίκα, να ζει ολομόναχη με τα σκυλιά που είχε εξημερώσει. Χρησιμοποιώντας υλικά από τον παλιό καταυλισμό, μάλιστα, είχε καταφέρει να κατασκευάσει με τα χέρια της μια καλύβα. Οι κυνηγοί πέρασαν τρεις εβδομάδες στο νησί και φεύγοντας πήραν μαζί τους τη γυναίκα, η οποία βαφτίστηκε Χουάνα Μαρία.

Όπως κατάφερε η ίδια να αφηγηθεί δια της νοηματικής, το παιδί το είχαν καταβροχθίσει άγρια σκυλιά στο νησί. Παρά το τραγικό παρελθόν της, η Χουάνα Μαρία, ενθουσιάστηκε ανακαλύπτοντας «πολυτέλειες» που έλειπαν από το νησί της όπως τα φρέσκα φρούτα, ο καφές και το αλκοόλ. Η ιστορία της ενέπνευσε το παιδικό μυθιστόρημα «Island of the blue dolphins» και την ομώνυμη ταινία του 1964.

enimerotiko.gr


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου