Amfipoli News: Ναυάγησε πριν έναν αιώνα, το βρήκαν και είναι γεμάτο 200 τόνους χρυσό (video)

Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Ναυάγησε πριν έναν αιώνα, το βρήκαν και είναι γεμάτο 200 τόνους χρυσό (video)

 


Το ναυάγιο ενός ρωσικού καταδρομικού που βυθίστηκε σε ναυμαχία πριν από 113 χρόνια, ενώ μετέφερε εκατοντάδες τόνους χρυσού, εντόπισε μια νοτιοκορεατική εταιρεία.

Το σκουριασμένο σκαρί του «Ντίμτρι Ντονσκόι» βρέθηκε την Κυριακή στο βυθό περίπου ένα χιλιόμετρα ανοικτά της νήσου Τζεοντόνγκ-Ρι σε βάθος 434 μέτρων, ανακοίνωσε η Shinil Group, που αναζητούσε χρόνια το ναυάγιο.

Το πλοίο του Ρωσικού Αυτοκρατορικού στόλου της Βαλτικής είχε μετάσχει στη διάρκεια του Ρωσο-ιαπωνικού πολέμου (1904-1905) στην καταστροφική για τη Ρωσία ναυμαχία της Τσουσίμα. Σακαταμένο από τα εχθρικά πυρά προσπάθησε να ξεφύγει από τα ιαπωνικά πολεμικά πλοία και τελικά το πλήρωμά του το βύθισε για να μην πέσει στα χέρια των αντιπάλων.

«Η ανακάλυψή μας έβαλε τέλος στη συζήτηση για την ύπαρξη του Ντονσκόι και το σημείο όπου βυθίστηκε. Σύντομα θα προχωρήσουμε τις διαδικασίες ανέλκυσής του», ανέφερε ο όμιλος. Κι ετοιμάζεται να συνεργαστεί με άλλες εταιρείες από την Κίνα, τον Καναδά και τη Βρετανία ώστε να ξεκινήσει τον Οκτώβριο την επιχείρηση ανέλκυσης και να παρουσιάσει τον Δεκέμβριο τα ευρήματά της στο κοινό.

Η Shinil Group εκτιμά ότι στα αμπάρια της φρεγάτας μπορεί να υπάρχουν έως και 200 τόνοι χρυσού σε νομίσματα και ράβδους, συνολικής αξίας έως και 133 δισεκατομμυρίων δολαρίων! Υποσχέθηκε δε ότι αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις της θα διαθέσει το 10% των ευρημάτων σε επενδύσεις στο νησί Τζεοντόνγκ-Ρι, κι ένα αντίστοιχο μερίδιο στη ρωσική κυβέρνηση ως νομίμου κατόχου του πλοίου.

crashonline.gr 

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου