Amfipoli News: Δημήτρης Κούβελας: «Εγκληματικό το ότι δεν πήραν τα μονοκλωνικά. Έχουν πεθάνει πάνω από 20.000 άνθρωποι, τουλάχιστον οι μισοί θα είχαν επιβιώσει»

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Δημήτρης Κούβελας: «Εγκληματικό το ότι δεν πήραν τα μονοκλωνικά. Έχουν πεθάνει πάνω από 20.000 άνθρωποι, τουλάχιστον οι μισοί θα είχαν επιβιώσει»

 


Για “εγκληματικά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας” έκανε λόγο ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη.

“Έχουμε πει πολλές φορές, το πρόβλημα που έχουμε με τις θεραπείες είναι ότι ο πολύς κόσμος -και σε αυτούς περιλαμβάνω και τον μέσο γιατρό- δεν έχει αντίληψη του τι θεραπεύει τι και έτσι κάνουμε πάρα πολλά θεραπευτικά λάθη. Ο ΕΟΔΥ άργησε να βγάλει πρωτόκολλα πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Ωστόσο, το τελευταίο είναι αρκετά αξιοπρεπές και εάν το ακολουθήσει κανείς, έχει πολύ μικρότερη πιθανότητα να νοσήσει βαριά. Πρέπει να δίνουμε μόνο αντιπυρετικά, κατά προτίμηση αντιφλεγμονώδη ήπια και τίποτα άλλο. Ανά περίπτωση αντιμετωπίζεται. Δε δίνουμε προληπτικά τίποτα, εάν δεν έχουμε συμπτώματα”, σημείωσε.

“Αντιβίωση δεν παίρνουμε από τις πρώτες ημέρες, δε σκοτώνουν τους ιούς” τόνισε ο καθηγητής.”Την έβδομη ή την όγδοη μέρα θα πρέπει να υπάρχει υψηλός πυρετός που να μας δηλώνει βακτηριακή επιλοίμωξη και να έχει και κλινικά σημεία. Απ΄ όσο γνωρίζω η πλειοψηφία των γιατρών δίνει τα αντιβιοτικά τηλεφωνικά, δεν εξετάζουν τους ασθενείς. Αυτό είναι έγκλημα”, είπε.

“Μου λέτε ότι είναι λίγοι οι γιατροί που δέχονται να εξετάσουν ανεμβολίαστους ασθενείς” συνέχισε ο κος Κούβελας. “Ένας γιατρός έχει ορκιστεί να βοηθά τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως οποιασδήποτε άλλης ιδιότητας. Μέσα σε αυτό περιλαμβάνεται σαφέστατα και η πεποίθηση κάποιου ή η επιθυμία του να εμβολιαστεί ή να μην εμβολιαστεί . Στην ιατρική πράξη, δεν χρειάζομαι δικαιολογία για να μη την κάνω. Δεν γουστάρω, τελείωσε. Δεν μπορεί κανένας να με υποχρεώσει. Πως ισχύει η υποχρεωτικότητα του εμβολίου; Φαντάζεστε να ξεκινήσουν υποχρεωτικά χειρουργεία; Δεν είναι σοβαρές προσεγγίσεις αυτές. Είναι αντίθετες και με το γράμμα και με το πνεύμα της ιατρικής και ηθικής και δεοντολογίας. Και αυτές οι ποινικοποιήσεις που σκέφτονται, όποιος τις σκέφτεται είναι τόσο έξω από την πραγματική πραγματικότητα, την ηθική και δεοντολογία, που καταντά σκανδαλώδες”.

Χαρακτήρισε «ποινικό αδίκημα» τη χρήση ιβερμεκτίνης αφού, όπως υπογράμμισε «πρόκειται για φάρμακο εκτός ένδειξης».

«Σαν επαγγελματίας του φαρμάκου δεν δικαιούμαι να δηλώνω πράγματα που δεν έχουν ένδειξη, γιατί έτσι τα φαντάστηκα έτσι μου ήρθε. Η ιβερμεκτίνη δεν έχει άδεια χρήσης. Δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται. Είναι ποινικό αδίκημα να χρησιμοποιείς φάρμακο εκτός ένδειξης. Είναι πανάκριβο και δυνητικά επικίνδυνο φάρμακο και προφανώς δε τη συνιστώ . Και γιατί να φτάσω στην ιβερμεκτίνη αφού έχω καταπληκτικά αδειοδοτημένα προϊόντα που μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα με μία συμφωνία όγκου/τιμής. Θα μπορούσαμε να έχουμε την κάθε δόση 1500 το αντίσωμα που προστατεύει 6 μήνες. Είναι δηλαδή πιο βαθιάς δράσης και από το εμβόλιο, για ποιο λόγο δεν το παίρνουμε;»

Σύμφωνα με πληροφορίες από makeleio.gr, αναφορικά με τη χρήση των μονοκλωνικών αντισωμάτων ο κος Κούβελας υποστήριξε ότι «θα είχαν σωθεί χιλιάδες ζωές, εάν η χώρα μας τα είχε προμηθευτεί νωρίτερα και στις ποσότητες που έπρεπε».

“Τα μονοκλωνικά είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, είχαν αδειοδοτηθεί 9 Νοεμβρίου του 2020 τα πρώτα. Είχα ενθουσιαστεί όταν είχαν βγει. Αυτά τα αντισώματα ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακά,γιατί το πρώτο στοιχείο που δόθηκε στη δημοσιότητα ήταν η άμεση θεραπεία – μέσα σε 2 ώρες – του Τραμπ. Αυτό, στο δικό μου μυαλό που είμαι και ειδικός, δεν υπήρχε. Έλεγα ότι το φάρμακο που το παίρνεις και γίνεσαι καλά, δεν έχει ανακαλυφθεί, δεν μπορεί να υπάρχει τέτοιο φάρμακο, θεώρησα τότε ότι επρόκειτο για προεκλογικό τρικ, Το φάρμακο λοιπόν υπήρχε και σήμερα έχω και την εμπειρία, άτομο που νοσούν και είναι κοντά μου , να το έχουν πάρει και να έχουν γίνει καλά σε δύο ώρες. Τότε η Ε.Ε. είχε ζητήσει από τις εταιρίες να διαθέσουν τα φάρμακα, χωρίς υποχρέωση αγοράς. Η Γερμανία ωστόσο ανεξάρτητα από την απόφαση της Ευρώπης πήρε 200.000 δόσεις. Εμείς πήραμε 2.000 και κοροϊδεύουμε την κοινωνία. Επίσης να πω και κάτι σε όσους λένε οτι είναι ακριβά. Σε κάθε ασθενή που μπαίνει στο νοσοκομείο δίνεται ρεμδεσιβίρη, που έχει2,5 φορές την τιμή ενός μονοκλωνικού αντισώματος. Και δεν το συζητάει κανένας. Και ουσιαστικά η αποτελεσματικότητά της είναι λίγο πιο πάνω από το 0. Αυτά τα πράγματα είναι σκανδαλώδη. και είναι σε όλα τα επίπεδα . Υπάρχει η ατιμωρησία, υπάρχει το άσυλο σε όλους τους ανθρώπους που παίρνουν αποφάσεις και διώκονται όλοι οι άλλοι που εκφράζουν τη γνώμη τους, όπως έχουν το δικαίωμα. Είναι μια άθλια κατάσταση. Τα αντισώματα είναι εγκληματικό που δεν τα πήραν, δεν υπάρχει δικαιολογία. Θα πρέπει όλοι να θυμούνται ότι έχουν πεθάνει πάνω από 20.000 άνθρωποι τουλάχιστον οι μισοί, θα είχαν επιβιώσει”.

“Προσωπικά δεν έχω αλλάξει τίποτα από όσα έλεγα στην αρχή. ότι σε μία επιδημία το βασικό είναι η Πρωτοβάθμια, να μη νοσήσει ο άλλος βαριά, να περιοριστούν οι βλάβες, αυτά είναι τα απολύτως προφανή. Θεωρούσα όταν το συζητούσαμε στην αρχή , ότι μόνο χαζός δεν τα καταλαβαίνει. Όταν συνειδητοποίησα ότι δε το καταλαβαίνουν έφτασα στο υγιές συμπέρασμα: Ή οτι είναι κανονικοί χαζοί, δηλαδή δεν έχει νόημα να συζητάς ή φυσικά το καταλαβαίνουν, αλλά έχουν κακή πρόθεση. Ειλικρινά δεν μπορώ να αποφασίσω ποιο είναι χειρότερο για το πολιτικό προσωπικό μιας χώρας. Να είναι χαζοί, ή να είναι εγκληματίες”.

“Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι και το παγκόσμιο . Είναι σα να υπάρχει ένας μαέστρος που συντονίζει όλα τα κράτη. Εάν αυτό μου το έλεγε κάποιος πριν από λίγο καιρό θα έλεγα ότι είναι ένας βλαμμένος συνομωσιολόγος . Αυτή η κατάσταση δεν είναι συνομωσιολογία, υπάρχει αυτή η συνομωσία, και εξελίσσεται μπροστά μας. Υπάρχει μια μυστική ατζέντα, μη ορατή στον μέσο άνθρωπο η οποια υποβάλλει σε όλο τον κόσμο μια γραμμή. Και από αυτή την γραμμή μόνο ελάχιστες, βαθύτατα δημοκρατικές χώρες έχουν ξεφύγει, όπως είναι στη Σκανδιναβία, οι οποίες πραγματικά ενδιαφέρονται για τον πολίτη, όλοι οι άλλοι ακολουθούν έναν μπούσουλα λες και ο πολίτης είναι ο βασικός τους εχθρός.

Ο κος Κούβελας ανέφερε και ότι έχουμε μία πέραν του 20% αύξηση κάθε τύπου θνησιμότητας.

“Τα εμβόλια έχουν παρενέργειες το ξέραμε από την αρχή ιδίως στους νεότερους ανθρώπους. Γνωρίζουμε ότι σε ηλικίες 45-55 που είναι και υψηλής εμβολιαστικής κάλυψης, έχουμε πολλούς αιφνίδιους θανάτους. Αυξάνει συνέχεια το ποσοστό της κάθε τύπου θνησιμότητας. Αυτά κανένας δε τα βλέπει; Εάν ήταν Γιαπωνέζικη κυβέρνηση, θα είχαν βάλει τα κεφάλια τους στις γραμμές του τρένου. Και όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά και η αντιπολίτευση. Κανείς δεν έχει κάνει μία επερώτηση στη Βουλή για αυτή την αύξηση θανάτων, πέρα του κου Βελόπουλου. Και ακόμη δεν έχει πάρει απάντηση”.

focusfm.gr
Διαβάστε επίσης:Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου