Amfipoli News: Τόνγκα: Επέζησε από 27ωρη κολύμβηση μετά το τσουνάμι

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Τόνγκα: Επέζησε από 27ωρη κολύμβηση μετά το τσουνάμι



  Βρέθηκε στη θάλασσα το απόγευμα του Σαββάτου, πάτησε στεριά σε άλλο νησί το βράδυ της Κυριακής.

Ενας άνδρας 57 ετών από την Τόνγκα, κολύμπησε περίπου 27 ώρες αφότου παρασύρθηκε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια του καταστροφικού τσουνάμι που διαδέχθηκε την έκρηξη του ηφαιστείου το Σάββατο.

Η έκρηξη του ηφαιστείου Hunga Tonga-Hunga Ha’apai σκότωσε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους, προκάλεσε κύματα τσουνάμι σε όλο το αρχιπέλαγος, καταστρέφοντας χωριά, θέρετρα και πολλά κτίρια και μπλόκαρε τις επικοινωνίες για το έθνος των περίπου 105.000 ανθρώπων.

Ο Λισάλα Φολάου, ο οποίος ζούσε στο μικρό, απομονωμένο νησί Ατάτα, με πληθυσμό περίπου 60 κατοίκους, παρασύρθηκε στη θάλασσα όταν τα κύματα έπληξαν τη στεριά περίπου στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο Φολάου είπε ότι έβαφε το σπίτι του όταν ειδοποιήθηκε για το τσουνάμι από τον αδελφό του και σύντομα τα κύματα πέρασαν μέσα από το σαλόνι του.

Ανέβηκε σε ένα δέντρο για να γλιτώσει αλλά όταν κατέβηκε ένα άλλο μεγάλο κύμα τον παρέσυρε. Ο 57χρονος είπε ότι είναι ανάπηρος και δεν μπορεί να περπατήσει σωστά.

«Απλά επέπλευσα, χτυπημένος από τα μεγάλα κύματα που έρχονταν συνέχεια», περιέγραψε.

Οπως είπε, συνέχισε να επιπλέει και κατάφερε σιγά-σιγά να κολυμπήσει 7,5 χιλιόμετρα (4,7 μίλια) μέχρι το κύριο νησί Τονγκατάπου, φτάνοντας στην ακτή 27 ώρες αργότερα, περίπου στις 10 το βράδυ της Κυριακής.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου