ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ:
6 μικρά αυγά
200gr αλεύρι γ.ο.χ.
1 baking powder (20gr)
2 βανίλιες
2 κ.σ. ηλιέλαιο (10ml)
170gr ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗΝ PATISSERIE:
1lt γάλα
4 κρόκοι αυγών
200gr ζάχαρη
2 βανίλιες
100gr corn flour
1/3 πλάκας βούτυρο.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓI:
200ml γάλα εβαπορέ
200ml γάλα ζαχαρούχο
1 garni (2 φακελάκια των 100gr)
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ:
200gr ζάχαρη
200ml νερό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 σφηνάκι κονιάκ (15ml)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ:
Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω.
Το ψήνουμε στον αέρα στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά
ΣΙΡΌΠΙ:
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό λεμονιού με το κονιάκ και το αφήνουμε να κρυώσει.
CREAM PATISSERIE:
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί κρατώντας ένα ποτήρι και ρίχνουμε μέσα και τη μισή ζάχαρη.
Την υπόλοιπη ζάχαρη τη χτυπάμε σε ένα μπολ με τους κρόκους, ρίχνω το corn-flour, το γάλα που κράτησα, προσθέτουμε λίγο ζεστό γάλα από την κατσαρόλα για να ανεβάσουμε τη θερμοκρασία και όλο αυτό το μείγμα το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνω μέσα το βούτυρο.
ΣΑΝΤΙΓΙ:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη garny με το εβαπορέ και το ζαχαρούχο μέχρι να αφρατέψει και τη βάζω στο ψυγείο.
Φτιάξτε τις χιονούλες σας σε ό,τι σχήμα σας αρέσει, είτε στρόγγυλες είτε τετράγωνες.
Καλή επιτυχία σε όποιον τα δοκιμάσει και καλή σας απόλαυση!
Νόστιμη συνταγή από ” – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου