Amfipoli News: Έτσι θα πίνετε περισσότερο νερό... χωρίς να το καταλαβαίνετε!

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Έτσι θα πίνετε περισσότερο νερό... χωρίς να το καταλαβαίνετε!

 


Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να ενυδατώνουμε επαρκώς τον οργανισμό μας, όχι μόνο κατά την περίοδο του καλοκαιριού, όπου οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες, αλλά όλο το χρόνο. Και αυτό γιατί το νερό, που αποτελεί το βασικότερο "όχημα" ενυδάτωσης, συμμετέχει σε όλες σχεδόν τις λειτουργίες του οργανισμού και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του.

Η κατανάλωση νερού βοηθά ακόμη στην απώλεια βάρους, οδηγώντας πιο εύκολα σε κορεσμό, αποτελεί πηγή ενέργειας και καθαρίζει τον οργανισμό από τις διάφορες τοξίνες.

Από την άλλη, η ανεπαρκής πρόσληψη υγρών προκαλεί αφυδάτωση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της φυσικής αντοχής και της νοητικής λειτουργίας (π.χ., δυσκολία στη συγκέντρωση).

Η καλύτερη συμβουλή: Καταναλώνουμε 8-10 ποτήρια υγρών (2-2,5 λίτρα) την ημέρα και από φροντίζουμε τουλάχιστον τα 6-8 ποτήρια (1,5-2 λίτρα) να είναι νερό.

Ιδέες για να αυξήσετε την κατανάλωση υγρών εύκολα;

• Συμπληρώστε τις ημερήσιες ανάγκες σας σε υγρά και από άλλες πηγές, όπως γάλα, καφέ, τσάι, χαμομήλι, φασκόμηλο, δυόσμο κ.ά.

• Αφεψήματα που περιέχουν καφεΐνη, όπως ο καφές και το τσάι, μπορούν να συμβάλλουν στην πρόσληψη υγρών· ωστόσο, λόγω της διεγερτικής τους δράσης, η κατανάλωσή τους θα πρέπει να προσαρμόζεται στην ανοχή κάθε ατόμου: Συνιστάται να μην καταναλώνονται περισσότερα από 400 mg καφεΐνης την ημέρα (π.χ., 3-4 φλιτζάνια καφέ).

• Προτιμάτε το νερό και αποφύγετε τα ποτά και ροφήματα που περιέχουν προστιθέμενα σάκχαρα, όπως αναψυκτικά με ζάχαρη, χυμούς φρούτων και ενεργειακά ποτά.

• Έχετε μαζί σας πρακτικές συσκευασίες με νερό, όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού, π.χ., χώρος εργασίας, σχολείο, ταξίδια κ.α.

• Για να μην ξεχνάτε να πίνετε νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχετε πάντα νερό πάνω στο τραπέζι, στο γραφείο κ.α.

Να θυμάστε τέλος ότι το σύνολο των υγρών που χρειάζεστε εξαρτάται από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και από το επίπεδο της σωματικής δραστηριότητας. Εάν βρίσκεστε σε θερμό περιβάλλον ή ασκείστε έντονα, καταναλώστε περισσότερα υγρά.

Πηγή: Εθνικοί Διατροφικοί Οδηγοί

Έτσι θα πίνετε περισσότερο νερό... χωρίς να το καταλαβαίνετε! (capital.gr)

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου