Amfipoli News: Κέικ με κρέμα βουτύρου σοκολάτας

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Κέικ με κρέμα βουτύρου σοκολάτας

 


Υλικά:

5 αυγά
1 κουπα ζάχαρη
1 κουπα αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Με κουταλιές της σούπας λάδι

για κρέμα:
200 γραμμάρια μαλακωμένο βούτυρο
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
50 γραμμάρια κακάο
100 γραμμάρια σοκολάτας
100 ml κρέμα γάλακτος

για ganache:
100 γραμμάρια σοκολάτας
100 ml κρέμα γάλακτος
20 γραμμάρια βούτυρο

για σιρόπι:
200 ml νερό
200 ml ζάχαρη

Εκτέλεση:

Φτιάχνω παντεσπάνι χτυπώντας τα αυγά με τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να διπλασιαστούν, έστω και να τριπλασιαστούν ο όγκος τους, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το λάδι και τη βανίλια.
Στρώνω το ταψί του φούρνου με χαρτί ψησίματος και ρίχνω το μείγμα, ισιώνω και ψήνω από πριν προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να στεγνώσει. Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Ετοιμάζω την κρέμα χτυπώντας το μαλακωμένο βούτυρο με την άχνη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτη κρέμα.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε 50 γραμμάρια κακάο, 100 γραμμάρια σοκολάτα, 100 ml κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Μετά αυτό προστιθετε στο χτυπημένο βούτυρο. Ανακατεύουμε συνεχώς με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν μετά έκοψα δύο κύκλους από τον κρύο παντεσπανι. Σιρόπισα ελαφρά με σιρόπι ζάχαρης από νερό και ζάχαρη.
Έβαλα εναλλάξ παντεσπανι και κρέμα, τελειώνοντας με κρέμα. Καλύπτω και τα πλαϊνά.
Ξανα κρυώνω και ρίχνω ganache_ την ετοιμάζω ανακατεύοντας 100 γραμμάρια σοκολάτα, 100 ml υγρό
κρέμα γάλακτος και 20 γραμμάρια βούτυρο. Λιώστε σε ένα μπεν μαρι και καλυπτω τα πλαινα με νιφάδες σοκολάτας.

Καλη Επιτυχία

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου