Τον περισσότερο καιρό, πρέπει να μείνουμε έξω από το δρόμο των προβλημάτων και να σώσουμε ότι μπορούμε όταν η φύση εξαπολύει την οργή της μέσα από συμφορές όπως οι πλημμύρες. Ωστόσο, όπως έχει αποδειχθεί, η εκπληκτική επιστήμη της μηχανικής ίσως μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε μερικά φυσικά εμπόδια.
Καθώς η πόλη του Grein στην Αυστρία ξεκίνησε να βιώνει πλημμύρες από τον ποταμό Danube πριν λίγα χρόνια, οι υπεύθυνοι του μέρους και των άλλων Αυστριακών εδαφών που ήταν σε κίνδυνο ενός άμεσου χτυπήματος της φύσης, ζήτησαν γρήγορα τη βοήθεια της τεχνολογίας ώστε να τους διαβεβαιώσει για την ασφάλεια των κατοίκων. Τότε εγκατέστησαν κινητούς και αφαιρέσιμους τοίχους πλημμύρας.
Ένα φανταστικό χαρακτηριστικό: Η πλημμύρα δεν μπορεί να επηρεάσει την πόλη.
Μια εταιρία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο με το όνομα Flood Resolution Co. Ltd. , αποκαλύπτει την τεχνολογία πίσω από τους κινητούς τοίχους πλημμύρας. Πρώτα από όλα, το σύστημα αποτελείται από 2 βασικά τμήματα: τις μόνιμα χτισμένες και εγκατεστημένες βάσεις και τα αφαιρούμενα κινητά φράγματα.
Η εταιρεία εξηγεί: «Το σύστημα βασίζεται σε έναν υπόγειο τοίχο, προστατεύοντας μια περιοχή ενάντια στα υπόγεια νερά που εμφανίζονται ταυτόχρονα με το επίπεδο των νερών της πλημμύρας. Το βάθος του υπόγειου τείχους βασίζεται σε ένα βραχώδες υπόστρωμα και ακολούθως καθορίζει το ύψος του φράγματος.»
Τα κινητά τείχη πλημμύρας αναδεικνύουν την καταπληκτική μηχανική.
Το υπόγειο τείχος ενισχύθηκε με τσιμέντο πριν τα μέρη του συστήματος εξοπλιστούν με περίτεχνα μηχανοποιημένα εξαρτήματα τοίχου που μπορούν να κρατήσουν το νερό.
Έτσι μοιάζει το τείχος όταν δεν είναι υπάρχει πλημμύρα.
Ένα έγγραφο της εταιρείας IBS Tehcnics αποκάλυψε πως: το ψιλότερο και πιο εντυπωσιακό κινητό φράγμα πλημμύρας ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2010 στο Grein, με συνολικό ύψος φράγματος τα 3,6 μέτρα σε μια βάση φράγματος ύψους 1 μέτρου.
Όταν αναμένεται πλημμύρα, οι πλάκες που θα την σταματήσουν τοποθετούνται μεταξύ των βάσεων για να δημιουργήσουν ένα τείχος.
Το έγγραφο αποκαλύπτει επιπλέον: Το σύστημα προστατεύει την χώρα πίσω του από ένα επίπεδο πλημμύρας 4,6 μέτρων στο ανώτερο άκρο του. Ένα ύψος που είναι ίσο με τους υψηλότερους ορόφους των γειτονικών ιδιοκτησιών.
Μπορούμε να πούμε πως το φράγμα κρατά πίσω το ποτάμι.
Τα μέτρα προστασίας πλημμύρας στον δήμο του Grein ανεγέρθηκαν μέσα στα πλαίσια του προγράμματος Machland Dam ως ένα από τα 6 κινητά φράγματα. Τα βασικά μέτρα προστασίας για το Machland Dam ανακοινώθηκαν ολοκληρωμένα στις 25 Αυγούστου του 2012.
Πρέπει να είναι εντυπωσιακό να το βλέπει κανείς από κοντά.
Τον Ιούνιο του 2013, τα κινητά τείχη πλημμύρας απέκτησαν την φήμη των πολύ αποτελεσματικών. Το παρακάτω βίντεο απαθανατίζει μια τρομακτική στιγμή που απετράπη από το κινητό φράγμα.
Και άλλες χώρες πρέπει επίσης να υιοθετήσουν αυτή την τεχνολογία.
Σίγουρα αυτό το κινητό τείχος αποδεικνύει πως η τεχνολογία μπορεί κυριολεκτικά να σώσει ζωές.
Πηγή: tilestwra.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου