Amfipoli News: Η παλαιότερη συνταγή που βρέθηκε στην Αίγυπτο είναι γραμμένη στα Ελληνικά

Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Η παλαιότερη συνταγή που βρέθηκε στην Αίγυπτο είναι γραμμένη στα Ελληνικά



  Η παλαιότερη γραπτή συνταγή που ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο χρονολογείται περίπου στο έτος 300 μ.Χ. Μια συνταγή για κόκκινες φακές, ήταν γραμμένη σε πάπυρο στην Ελληνική γλώσσα.

Το αιγυπτιακό Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων δημοσίευσε πρόσφατα ένα βίντεο για την ιστορία της μαγειρικής στην Αίγυπτο, που δείχνει την παλαιότερη γνωστή συνταγή στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.

Αποδεικνύεται ότι η συνταγή του τρίτου αιώνα είτε γράφτηκε εκεί από άτομο που διέθετε ευχέρεια της Ελληνικής γλώσσας είτε ότι η συνταγή που ήταν γραμμένη σε πάπυρο κατά τα άλλα προερχόταν από την Ελλάδα.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι κατανάλωναν φακές από την προϊστορική εποχή, ή από περίπου το 4000 π.Χ. Ωστόσο, το γεγονός ότι η συνταγή της φακής είναι γραμμένη στα Ελληνικά δείχνει ότι ήταν επίσης μέρος της Ελληνικής διατροφής.

Έλληνες στην Αίγυπτο

Οι Έλληνες κατοικούν στην Αίγυπτο τουλάχιστον από τον 7ο αιώνα π.Χ. Ο Ηρόδοτος επισκέφτηκε την Αίγυπτο τον 5ο αιώνα π.Χ. και ισχυρίστηκε ότι οι Έλληνες ήταν μια από τις πρώτες ομάδες ξένων που έζησαν ποτέ στην περιοχή.

Η Ελληνική παρουσία είναι ιδιαίτερα έντονη στην Αλεξάνδρεια ακόμα και σήμερα.

Η ιστορία του Ελληνισμού στην Αλεξάνδρεια, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου, χρονολογείται σε περισσότερες από δύο χιλιετίες και χαρακτηρίζεται από την τοποθέτηση της πρώτης πέτρας από τον Μέγα Αλέξανδρο ως μέρος του πρώτου δρόμου της πόλης το 331 π.Χ.

Η Ελληνιστική Αλεξάνδρεια ήταν περισσότερο γνωστή για τον Φάρο της Αλεξάνδρειας (ο Φάρος), ένα από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου. Η Μεγάλη Βιβλιοθήκη της (η μεγαλύτερη στον αρχαίο κόσμο). και η Νεκρόπολη της, που ήταν ένα από τα Επτά Θαύματα του Μεσαίωνα.

Η Αλεξάνδρεια ήταν κάποτε μια από τις πιο ισχυρές πόλεις της περιοχής της αρχαίας Μεσογείου, δεύτερη μόνο μετά τη Ρώμη.

Στην πιο σύγχρονη εποχή, οι Έλληνες άρχισαν και πάλι να εγκαθίστανται στην Αλεξάνδρεια τον 18ο και 19ο αιώνα. Ένα νέο κύμα μετανάστευσης πλημμύρισε την Αλεξάνδρεια λίγο μετά την Ελληνική επανάσταση του 1821, σηματοδοτώντας την έναρξη της λεγόμενης Ευρωπαϊκής εποχής της πόλης.

arxaia-ellinika
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου