ΥΛΙΚΑ
1 πακ. Λαζάνια
600 γρ. κιμά
2 κρεμμύδια τριμμένα
1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
2-3 φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα
1 καρότο τριμμένο
1 κύβο ζυμαρικών
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
1 μπουκάλι τριμμένη ντομάτα
250 γρ. Ρεγκάτο τριμμένο
250 γρ. Ενταμ τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τον κιμά και τον σοταρουμε…. Ρίχνουμε το κρεμμυδι, το σκορδο και το καρότο….
Τα αφηνουμε να σοταριστουν για 2 λεπτα και προσθετουμε την σαλτσα ντοματας, τον κύβο, το αλάτι, το πιπερι, την παπρικα και τον βασιλικό…..
Προσθετουμε νερακι και το αφηνουμε να βράσει για 15 λεπτά…. στο τελος θα προσεξουμε ο κιμάς να εχει αρκετη σαλτσουλα….
Παιρνουμε ενα μεγαλο πυρεξ, βαζουμε στον πάτο κιμα, τυρια και στρωνουμε τα λαζανια διπλα διπλα καλυπτωντας ολο το πυρεξ…
Ριχνουμε κιμα, τυρια και πάλι λαζανια …. επαναλαμβανουμε με τον ιδιο τροπο μεχρι να τελειωσουν τα λαζάνια και ο κιμας… γινονται 5-6 στρώσεις περιπου…..
Τελειώνουμε με κιμά και τριμμενο τυρί…… Ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 35-40 λεπτα….
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου