Amfipoli News: Αντιπεριφερειάρχης Σερρών: «Ο Τύμβος Καστά είναι παγκόσμιο Μακεδονικό μνημείο- Όποιος δεν το αντιμετωπίζει έτσι δεν είναι δεκτός στις Σέρρες» - video

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Αντιπεριφερειάρχης Σερρών: «Ο Τύμβος Καστά είναι παγκόσμιο Μακεδονικό μνημείο- Όποιος δεν το αντιμετωπίζει έτσι δεν είναι δεκτός στις Σέρρες» - video



  Απάντηση έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος σε ότι αφορά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις στο εντυπωσιακό ταφικό μνημείο του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη.

Ο κ. Σπυρόπουλος διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τις ζημιές που προκλήθηκαν οι οποίες ήταν ορατές και με γυμνό μάτι. Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι καθώς ο αντιπεριφερειάρχης επικοινώνησε με την ίδια την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και τους υπευθύνους του έργου.
Ο κ. Σπυρόπουλος διαβεβαίωσε ότι τόσο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όσο και ο ίδιος θα λειτουργούν και θα πράττουν με γνώμονα το καλό του μνημείου.

«Ο Τύμβος Καστά είναι ένα παγκόσμιο Μακεδονικό Μνημείο και όποιος δεν το αντιμετωπίζει έτσι δεν είναι δεκτός στις Σέρρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης .Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι την Δευτέρα 1η Αυγούστου καθώς επίσης αναμένεται το προσεχές διάστημα να τοποθετηθεί και το στέγαστρο για την προστασία του μνημείου.
Ο Αντιπερειφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση που υπήρξε από τους εμπλεκόμενους φορείς. Παράλληλα όμως τόνισε πως θα έπρεπε να είχε υπάρξει μεγαλύτερη μέριμνα για την πλημμυρική θωράκιση του μνημείου.


epiloges.tv


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου