Αν θέλεις να φτιάξεις ένα πιάτο που θα αφήσει τους πάντες ευχαριστημένους τότε δώσε προσοχή στην παρακάτω συνταγή. Κοτόπουλο κρασάτο με μανιτάρια για να γλείφετε και τα δάχτυλά σας.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε μεγάλες μπουκιές
- 300 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα στα 2 (ή στα 4 αν είναι μεγάλα)
- 3 πιπεριές κέρατα, σε ροδέλες (στην εποχή τους)
- 2 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια (ή όσο μας αρέσει)
- 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
- τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 50 ml ελαιόλαδο
- 80 ml λευκό γλυκό κρασί (τύπου Samos)
- 80 ml λευκό ξηρό κρασί
- 100 ml κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
Διαδικασία
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα (κατά προτίμηση αντικολλητική) ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές (αν βάλουμε), ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μόλις αλλάξει χρώμα το κοτόπουλο προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά, για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το γλυκό και το ξηρό κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε 1/3 φλιτζ. τσαγιού νερό (όχι παραπάνω γιατί τα μανιτάρια όσο μαγειρεύονται βγάζουν τα δικά τους υγρά), χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε για περίπου 5-6 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο το κοτόπουλο.
- Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα (αν βάλουμε) και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Kατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Σερβίρουμε στα πιάτα.
- Συνοδεύουμε με Ζυμαρικά, ρύζι ή βραστές πατάτες. Ενδιαφέρων συνδυασμός είναι με σπανάκι που έχουμε αχνίσει με λίγο λάδι και αλατοπίπερο σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαραθεί και να σωθούν τα περίσσια υγρά του.
Πηγή: gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου