Υλικά
200 ml γάλα
5γρ ξερή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 κουταλιές της σούπας λάδι
1 αυγό + 1 κρόκος αυγού (για επικάλυψη)
360 γρ αλεύρι
Γέμιση:
150 γρ τυρί φέτα
150 γραμμάρια γκουντα
150 γραμμάρια ζαμπόν
50g μπεικον
Ρίγανη
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Παρασκευή:
Προσθέστε ζάχαρη και μαγιά στο ζεστό γάλα, ανακατέψτε, στη συνέχεια προσθέστε το λάδι, ανακατέψτε ξανά το αυγό με ένα σύρμα, στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε τη ζύμη καλά με έναν επεξεργαστή τροφίμων (δεν χρειάζεται να ζυμώσετε).
Σκεπάζουμε τη ζύμη σε ένα τηγάνι και την αφήνουμε να σταθεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανακατέψτε τη ζύμη με τα χέρια σας και σχηματίστε μια μπάλα.
Αφήστε να σταθεί για λίγο όσο ετοιμάζετε τη γέμιση.
Κόψτε τη φέτα σε κύβους, ζαμπόν και μπεικον επίσης, τρίψτε το τυρί (γκούντα, φέτα), προσθέστε τη ρίγανη, ανακατέψτε, στη συνέχεια χωρίστε δύο ή τρεις κουταλιές γέμιση και αφήστε στην άκρη.
Απλώστε τη ζύμη (μπάλα) σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε με τα χέρια σας σε κύκλο
Πλάθετε τη γέμιση σε μια μπάλα, βάλτε τη στη μέση της ζύμης, στη συνέχεια σηκώστε τις άκρες γύρω από τη γέμιση και ενώστε τις καλά από πάνω.
Γυρίστε τη ζύμη έτσι ώστε το κλειστό μέρος να είναι στην επιφάνεια εργασίας και πιέστε ελαφρά με τα χέρια σας για να πάρετε έναν κύκλο στο μέγεθος ενός ταψιού.
Μεταφέρουμε σε λαδωμένο ταψί.
Αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με την γέμιση που αφήσαμε στην άκρη.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °
Ψήνετε για περίπου 30-40 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο σας.
xrysoskoufaki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου