Υπέροχη συνταγή …θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο όλες τις φορές που αποφασίσεις να τις κάνεις.
ΥΛΙΚΑ
1 1/4 φλ. γάλα (300ml)
1 φλ. μαργαρίνη (220gr)
1 1/2 φλ. άχνη (240gr)
1/2 φλ. κακάο (50gr)
3 πακέτα πτι μπερ αλεσμένα
250 γρ. καρύδια αλεσμένα
800 γρ.κουβερτούρα
4 κ.σ αραβοσιτέλαιο
1 φλ. καφέ κονιάκ (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη στο γάλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μεγάλο μπωλ ρίχνουμε τα πτι μπερ με τα καρύδια και το κακάο με την άχνη κοσκινισμένα.
Έπειτα από πάνω το γάλα, το κονιάκ (αν βάλετε) και το λιωμένο βιτάμ κρύα και πλάθουμε.
Σχηματίζουμε 4 μπαστούνια σε μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσουν.
Τις κόβουμε ανα εκατοστό.Λυώνουμε σε μπεν μαρι την κουβερτούρα με το λάδι βουτάμε τις καριόκες και τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους και πάλι ψυγείο
Η Εκτέλεση είναι από κ. Ντίνα Βαμβακά – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου