Υλικά
6 κυδώνια
1 κούπα ζάχαρη καστανή
1 κούπα γλυκό κρασί (νάμα)
1/2 κούπα κονιάκ
1/2 κούπα νερό
3 sticks κανέλας)
6 καρφάκια γαρύφαλλο
1 αστεροειδή γλυκάνισο
Εκτέλεση
Πλένουμε πάρα πολύ καλά τα κυδώνια με άφθονο νερό και σφουγγάρι, προκειμένου να φύγει οποιοδήποτε ίχνος από το χνούδι τους. Τα ξεφλουδιζουμε από το κοτσάνι και τα κουκούτσια κσι τα κόβουμε σε μικρότερες φέτες και επεοτα σε μεγάλα καρέ .
Τα απλώνουμε σε ταψί η γάστρα σφηνωμένα το ένα με το άλλο . Ρίχνουμε τη ζαχαρη πρώτα και μετά όλα τα υλικά και ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο ή με το καπάκι της γάστρας στους 180 αέρα .
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου