Υλικά:
800 γρ λεμόνι με την φλούδα του κομένο σε λεπτές ροδέλες χωρίς να το ξύσουμε .
800 γρ νερό
1 κιλό ζάχαρη
Βράζουμε τις ροδέλες με το νερό σε δυνατή φωτιά (στο 9) 10 λεπτά
Αφήνουμε να γίνει χλιαρό και το περνάμε στο μπλέντερ
Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα προσθέτουμε την ζάχαρη και βράζουμε σε δυνατή φωτιά (στο 9) ανακατεύοντας συνεχώς για 10 λεπτά από τότε που θα αρχίσει ο βρασμός
Μην απομακρυνθείτε ούτε λεπτό .
Σβήνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτωμα μέχρι να κοπάσει ο βρασμός .
Προσοχή όχι πάνω απο 10 λεπτά .
Μήν περιμένετε να δέσει στό βράσιμο
Αν δέσει αποτύχαμε , θα γίνει καραμέλα και όχι μαρμελάδα .
Μήν ανησυχείτε θα δέσει μόλις γίνει χλιαρή .
Δεν ξύνουμε ούτε ξεπικρίζουμε τα λεμόνια γιατί απλά δεν έχουν πικρή φλούδα .
Αυτήν την εποχή υπάρχουν ωράια αφράτα λεμόνια .
Οταν ήμασταν παιδιά τρώγαμε τις στυμένες λεμονόκουπες βουτηγμένες σε ζάχαρη
Καλή σας επιτυχία!
Μαρίνα Ανδρονά - Χρυσές Συνταγές
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου