Υλικά
Αρνάκι ένα κιλο σε μικρα κομμάτια.
3 μαρούλια ζεματισμένα και χοντροκομμένα!!να φύγει το πρώτο νερό τους..!!πολύ σημαντικό για να φύγει η πίκρα από το μαρούλι.
1 ξερό κρεμμύδι
10 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο
1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό
αλάτι και πιπέρι
1/2 ματσάκι άνηθο κ λίγο μαϊντανό
2 αυγά και δυο λεμόνια.
Εκτέλεση
Σωταρουμε τα κρεμμύδια με το πράσο .. βάζουμε το κρέας και μόλις θωρακιστεί το σβήνουμε με το κρασί..
Προσθετουμε τα ζεματισμένα μαρούλια το αλάτι, πιπέρι,άνηθο, μαϊντανό νεράκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει.
Μπορεί να γίνει για πιο εύκολα στη χύτρα.
Χτύπάμε 2 αυγά με χυμό 2 λεμονιών, παίρνούμε ζωμό από το φαγητό αναμειγνύουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα
Νόστιμη συνταγή από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου