Amfipoli News: Αλμυροί κρίκοι με ελιά (νηστίσιμοι)

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Αλμυροί κρίκοι με ελιά (νηστίσιμοι)


Υλικά

(για περίπου 4 ταψιά):

1 ποτήρι ηλιέλαιο (άμα θέλετε αντικαταστήστε το μισό με ελαιόλαδο)

1 ποτήρι μαργαρίνη, λιωμένη (χλιαρή)

1 ποτήρι νερό

1 1/2 κ.γλ. αλάτι

1 φακελάκι μπέικιν

1 φλ. ελιές, ψιλοκομμένες

5 ποτήρια αλεύρι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υγρά, δηλαδή το ηλιέλαιο, την λιωμένη μαργαρίνη και το νερό.

Ανακατεύουμε το αλάτι και το μπέικιν με λίγο αλεύρι και το προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα.

Ξεκινάμε να ζυμώνουμε τα υλικά προσθέτοντας σιγά σιγά αλεύρι μέσα στο μείγμα (μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο αλεύρι). Θέλουμε η ζύμη μας να είναι μαλακή.

Προσθέτουμε τις ελιές και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.

Παίρνουμε λίγη ζύμη (περίπου όσο ένα μεγάλο καρύδι), την πλάθουμε, την ανοίγουμε σε κορδόνι (όσο 1 δάχτυλο πάχος περίπου) και ενώνουμε τις δυο άκρες σχηματίζοντας έναν κρίκο/ δαχτυλίδι.

Απλώνουμε τους κρίκους πάν ω σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά (Αν τους θέλετε πιο τραγανούς αφήστε τους 3-4 λεπτά παραπάνω).

 foodstates.gr


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου