Υλικά για ταψί μέτριο
4 φύλλα κρούστας
1 λιτρο γάλα
1 φλιτζανι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλιά κορν φλάουρ
1 βανιλετα
2 αυγά
2 κουταλιές γεμάτες βούτυρο
1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
Ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Σε μια πλασωτε κατσαρόλα βάζουμε σε μετρια φωτιά το γάλα, κορν φλαουρ, σιμιγδάλι, ζάχαρη, αυγά, βανιλέτα, και 2 κουταλιές βούτυρο
Ξεκινάμε να ανακατευουμε με ένα συρμα μέχρι να πάρουμε μια κρεμα και μολις βγαζει φυσαλιδες σβηνουμε.
Ποσθετουμε το ξυσμα πορτοκάλι και ανακατευουμε.
Στρώνουμε στο ταψί μας 1 φύλλο κατω και βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα .
Μετά στρωνουμε αλλα 4 φύλλα με το 1/3 εκτός του ταψιού και πασπαλίζουμε με βουτυρο.
Αδειάζουμε την κρέμα μέσα στο ταψί και την στρώνουμε.
Διπλώνουμε τα φύλλα προς τα μέσα
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 170ºC στην κάτω σχάρα του φούρνου, για 45 λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσει καλά το φύλλο κρούστας και καραμελώσει η επιφάνεια της γαλατόπιτας. Αφήνουμε τη γαλατόπιτα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
Κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με μέλι.
xrysoskoufaki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου