ΥΛΙΚΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ η ΚΟΥΠΑ:
7 αυγά,
μισό ποτηρι ζαχαρη,
1 ποτηρι αλευρι φαριναπ,
μισο ποτηρι σιμιγδαλι,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ,
2 βανιλιες!
Χτυπαμε τα.αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν !Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε τα υπολοιπα υλικα πολυ σιγα και ανακατευουμε παρα πολυ απαλα με μαριζ!
Βουτυρωνουμε παρα πολυ καλα την φορμα και ριχνουμε το μιγμα!Ψηνουμε στους 180 β προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησει καλα!
Εχουμε βρασει προηγουμενως το σιροπι :3 ποτηρια νερο,3 ποτηρια ζαχαρη,το χυμο μισο λεμονιου!
Βγαζουμε τον μπαμπα απο τον φουρνο τον αφηνουμε λιγο σε θερμοκρασια δωματιου και το αναποδογυριζουμε πανω σε σχαρα απο κατω εχουμε βαλει ενα ταψι!
Σιροπιαζουμε με κρυο σιροπι σιγα-σιγα!
Το αφηνουμε να σταθει και στην συνεχεια κοβουμε με προσοχη την μια μερια και γεμιζουμε σαντιγυ και στην συνεχεια το ιδιο και απο την αλλη!
Βαζουμε μαρμελαδα βερυκοκο να ζεσταθει λιγο στο φουρνο και στην συνεχεια με πινελο περναμε τον Μπαμπα!
Βαζουμε πανω σαντιγυ και κερασακια!
Για την σαντιγυ:
Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με 2 φλ.τσ.ζαχαρη αχνη,2 κ.σ.φρ.γαλα!
Εαν η διαδικασια συναρμολογησης μας δυσκολευει κανουμε το αντιθετο:
Κοβουμε τον Μπαμπα στην μεση βαζουμε τον ενα πατο στην πιατελα και τον σιροπιαζουμε!
Βάζουμε σαντιγυ και με προσοχη βαζουμε πανω τον αλλο πατο το οποιο σιροπιαζουμε με κουταλι σιγα-σιγα δηλαδη απορροφει και συνεχιζουμε!
Και μια αλλη εναλλακτικη λυση απλα το σιροπιαζουμε μεσα στην φορμα!
Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου