ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 αυγό
500ml (2 κούπες) νερό
800γρ (6 3/8 κούπες) αλεύρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1kg πατάτες βραστές
50γρ βούτυρο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
250γρ τυρί
140γρ φέτες σαλάμι
ΜΕΘΟΔΟΣ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το αυγό με ελαιόλαδο, νερό, αλεύρι και αλάτι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τις βραστές πατάτες με βούτυρο, αλάτι και πιπέρι.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα 4 κομμάτια και την τσουλώνουμε, γεμίζουμε με έτοιμες πατάτες, τυρί και σαλάμι.
Τηγανίζουμε στο τηγάνι και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει, περίπου 4-6 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου