Συστατικά
Για τη μάζα:
• 1 φλιτζάνι γάλα
• 1 κουταλιά της σούπας ξερή μαγιά
• 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη γλάσο
• 2 κουταλιές της σούπας φυτικό έλαιο
• 2 και 1/4 κούπες αλεύρι
• 1 κουταλάκι αλάτι
Υλικά για τη γέμιση:
• 2 κούπες γάλα
• 1 αυγό
• 5 κρόκοι αυγών
• 1/4 φλιτζάνι καλαμποκάμυλο
• 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
• 1/4 κούπα μαργαρίνη Little Village
• 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Προετοιμασία
1. Πρώτα ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα ντόνατς ζεσταίνοντας το γάλα στο φούρνο μικροκυμάτων, πρέπει να είναι χλιαρό. Ρίχνουμε το γάλα σε ένα μεγάλο δοχείο με τη μαγιά και προσθέτουμε το λάδι και τη ζάχαρη στο δοχείο ανακατεύουμε όλα καλά και μετά προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύουμε τα πάντα μέχρι να ενσωματωθούν.
2. Μια μάλλον υγρή ζύμη θα σχηματιστεί, χρησιμοποιούμε μίξερ για να ζυμώσουμε για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Ρίχνουμε σε λαδωμένο πιάτο και σκεπάζουμε με υγρό ύφασμα. Το αφήνουμε να leude για περίπου 30 με 60 λεπτά, πρέπει να διπλασιάσει το μέγεθος.
3. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε επιφάνεια ελαφρώς καλυμμένη με αλεύρι και τεντώνουμε με τα χέρια. Κόψιμο κυκλικά με τη βοήθεια ενός καλούπι. Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι και τηγανίζουμε τα ντόνατς σε αυτό. Χρειαζόμαστε μόνο μερικά λεπτά για να μαγειρέψει η ζύμη.
4. Για τη γέμιση χτυπάμε τα αυγά σε μεσαίο μπολ, προσθέτουμε το καλαμποκιού και τη ζάχαρη γλάσο. Ανακατεύουμε μέχρι να λείασουν. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα στο μείγμα και ανακατεύουμε τα πάντα μέχρι να ενσωματωθούν.
5. Παίρνουμε το μείγμα στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις πυκνώσει το μείγμα, αφαιρέστε από τη ζέστη και συνεχίστε το ανακάτεμα. Προσθέστε μαργαρίνη La Villita και εκχύλισμα βανίλιας.
6. Γεμίστε τα ντόνατς με μια λεπτή τσάντα και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη για την τελευταία πινελιά.
7. Απολαύστε
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου