Φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα σπιτικό άλειμμα με σοκολάτα και φουντούκια
για απολαυστικό πρωινό ή απογευματινό γλυκό σνακ.
Συνολικός Χρόνος: 15′
Για 450 γρ.
250 γρ. φουντούκια ψημένα στο φούρνο
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. σοκολάτα γάλακτος, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
50 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
25 γρ. λάδι (κατά προτίμηση φουντουκέλαιο ή αραβοσιτέλαιο)
Διαδικασία
Βήμα 1
Στον κάδο του μπλέντερ ρίχνουμε τα φουντούκια, τα οποία έχουμε ζεστάνει στους 150° C.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και πολτοποιούμε πολύ καλά.
Όσο ακόμα είναι ζεστά προσθέτουμε τις δύο σοκολάτες, συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου ομογενοποιηθούν και γίνει μια πάστα.
Βήμα 3
Βοηθάμε προσθέτοντας παράλληλα λίγο-λίγο το λάδι. Αδειάζουμε σε ένα βάζο.
e-vima.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου