Amfipoli News: Μεθυσμένα

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Μεθυσμένα

 


Υλικά

1 ποτήρι ρετσίνα

1 ποτήρι σπορέλαιο

3 ½ ποτήρια αλεύρι

1 βανίλια

1 μπέικιν

Λουκούμια ή μαρμελάδα με ξηρούς καρπούς

Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Περίπου σαράντα κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σ’ ένα βαθύ μπωλ τη ρετσίνα, το λάδι, τη βανίλια και το μισό αλεύρι.

Ανακατεύουμε με το χέρι. Προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι, το μπέικιν και ζυμώνουμε.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Η ζύμη μας να μην είναι σφιχτή.

Αφήνουμε για 5 λεπτά να «ξεκουραστεί».

Παίρνουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη και ανοίγουμε ένα χοντρό φύλλο.

Χρησιμοποιούμε μία κουπ με μεγάλη διάμετρο (περίπου 10 – 11 εκατοστά) και κόβουμε σε στρόγγυλο σχήμα το ζυμάρι μας.0

Βάζουμε στο κέντρο ένα μικρό κομμάτι λουκούμι, σκεπάζουμε και πατάμε γύρω – γύρω να κλείσουμε τη ζύμη.

Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί μας και αραδιάζουμε με τη σειρά τα μεθυσμένα.

Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180ο C για 15 έως 20 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το ταψί μας στην άκρη μέχρι να είναι χλιαρά τα μεθυσμένα.

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.

Έλενα Κωστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου