Amfipoli News: Τηγανιά μανιταριών

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Τηγανιά μανιταριών

 


Υλικά

Μανιταρια 500 γραμμάρια λευκά

Κρεμμυδι 1 μεγάλο

Πιπεριά 1 πράσινη μεγάλη

Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού

Καπνιστή πάπρικα 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Μπούκοβο 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Σκορδο 1 σκελίδα

Κρασι 1 φλιτζάνι του καφέ λευκό

Ελαιολαδο 1/2 φλιτζάνι του καφέ

Αλατι κατά βούληση

Πιπέρι κατά βούληση

Κοκκινιστή τηγανιά με μανιτάρια, νηστίσιμα και πεντανόστιμα, για κάθε περίοδο νηστείας.

Εκτέλεση 

Αρχικά καθαρίζουμε τα λευκά μανιτάρια, κόβοντας λίγο την άκρη από το κοτσάνι. Έπειτα ξεφλουδίζουμε. Προσθέτουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες. Ξεκινάμε να σοτάρουμε και προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες και τα λευκά μανιτάρια.

Σοτάρουμε για τουλάχιστον 10-12 λεπτά. Αφού εξατμιστούν όλα τα υγρά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη ρίγανη, το μπούκοβο και την καπνιστή πάπρικα. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ είναι έτοιμη.

Tips για τη τηγανιά μανιταριών

Μπορούμε να βάλουμε είτε γλυκό είτε καυτερό μπούκοβο.

Δείτε την εκτέλεση αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

  Konstantina’s Kitchen

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου