Amfipoli News: Ο ιστορικός τουρισμός με αφορμή την Αμφίπολη

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ο ιστορικός τουρισμός με αφορμή την Αμφίπολη



Δίδαγμα προς όλους μας, αρμόδιους και μη, θα πρέπει να αποτελέσουν για το μέλλον τα όσα αποκαλύπτει η αρχαιολογική σκαπάνη στην Αμφίπολη. Πέραν του επιστημονικού...
ενδιαφέροντος, αναδεικνύεται με ξεχωριστό τρόπο η σημασία του ιστορικού-αρχαιολογικού τουρισμού για την Ελλάδα. Δυστυχώς σε όλα τα προηγούμενα χρόνια ελάχιστα πράξαμε προς την κατεύθυνση της ανάδειξης του ιστορικού πλούτου της χώρας μας. Τον αφήσαμε -μυθολογία και ιστορία- να τον εμπορεύεται το Χόλυγουντ αποκομίζοντας υψηλά οικονομικά οφέλη. Εδώ λοιπόν που βρίσκεται η ζώσα παγκόσμια αρχαία ιστορία, την οποία ολόκληρη η οικουμένη θαυμάζει, οφείλουμε τάχιστα να αναλάβουμε δράσεις:

– Να προβάλουμε πρωτίστως στο εξωτερικό την αρχαιολογική κληρονομιά των προγόνων μας.

– Να ενισχυθούν οικονομικά οι Εφορείες Αρχαιοτήτων και να ξεκινήσουν ανασκαφές και σε άλλες περιοχές για την ανάδειξη και άλλων αρχαιολογικών χώρων.

Καλώς πράττουμε και "πουλάμε" κάθε καλοκαίρι θάλασσα και ήλιο στους πολίτες της οικουμένης. Έτσι κερδίσαμε για εφέτος την εμπιστοσύνη περίπου 19 εκατομμυρίων επισκεπτών. Αν αναδείξουμε από σήμερα και για τα επόμενα χρόνια, συνεχώς και επίμονα, και την ιστορία μας είναι σίγουρο ότι οι τουρίστες θα πολλαπλασιασθούν. Τα οικονομικά και όχι μόνο οφέλη για το σύνολο των Ελλήνων θα είναι εντυπωσιακά. Είπαμε πολλές φορές ότι ο τουρισμός για την Ελλάδα είναι μονόδρομος. Πως πρόκειται για τη βαριά μας βιομηχανία. Κάποιοι έχουν ορισθεί, για παράδειγμα, να πωλούν όπλα και να κερδίζουν με τη δυστυχία των λαών. Εμείς, από την αρχαιότητα έχουμε ταχθεί στη διαρκή αναψηλάφηση της ιστορίας και στη διάδοση του πολιτισμού και στις επερχόμενες γενεές ολόκληρου του πλανήτη.

Εξάλλου, όλα όσα υπάρχουν στην ελληνική επικράτεια από την αρχαιότητα έχουν ως πρωταγωνιστές πρόσωπα της ιστορίας ιδιαίτερα γνωστά μέσα από την πανεπιστημιακή διδασκαλία, αλλά από και κινηματογραφικά έργα. Ας αξιοποιήσουμε αυτούς τους πρωταγωνιστές και για το πνευματικό αλλά -όπως οι εποχές απαιτούν- και το οικονομικό όφελος.




Πηγή:kapodistriaspress.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου