Amfipoli News: ΦΩΝΕΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ – Τα σωστικά συνεργεία λένε ότι «ακούστηκαν φωνές» παγιδευμένων ανθρώπων στο ρωσικό αεροσκάφος που συνετρίβη στο όρος Σινά

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΦΩΝΕΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ – Τα σωστικά συνεργεία λένε ότι «ακούστηκαν φωνές» παγιδευμένων ανθρώπων στο ρωσικό αεροσκάφος που συνετρίβη στο όρος Σινά


Φωνές παγιδευμένων επιβατών ακούγονταν από ένα τμήμα του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους που κατέπεσε σήμερα στο Σινά, ανέφερε ένας αξιωματούχος των αιγυπτιακών αρχών που βρίσκεται στο σημείο της συντριβής, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων άκουσαν φωνές από ένα σημείο, είπε η πηγή αυτή. «Υπάρχει ένα άλλο τμήμα του αεροσκάφους, με επιβάτες μέσα, και οι διασώστες προσπαθούν ακόμη να μπουν σε αυτό. Ελπίζουμε ότι θα βρούμε επιζώντες, ιδίως επειδή ακούστηκαν βογκητά από μέσα», είπε ο αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Άλλοι αξιωματούχοι, που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, είπαν ότι ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια τα πρώτα «θύματα», χωρίς να διευκρινίζεται ωστόσο αν πρόκειται για νεκρούς ή για τραυματίες. Ωστόσο, ένας Αιγύπτιος αξιωματικός είπε ότι το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο και έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον 5 νεκρά παιδιά καθώς και επιβάτες, νεκροί, δεμένοι ακόμη με τις ζώνες στα καθίσματά τους.

Στην περιφέρεια του Βόρειου Σινά, όπου συνετρίβη το Airbus της ρωσικής εταιρείας Kogalymavia, έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τα νοσοκομεία διατάχθηκαν να είναι σε ετοιμότητα για να υποδεχτούν τα θύματα ανέφερε στον ιστότοπό της η εφημερίδα Al-Ahram.

Σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών πρακτορείων, το αεροπλάνο έχασε επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίες στον εναέριο χώρο της Αιγύπτου.

Αν και οι πρώτες πληροφορίες για την τύχη του αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν 224 άτομα, ήταν συγκεχυμένες, ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου επιβεβαίωσε τις χειρότερες προβλέψεις ανακοινώνοντας ότι το Airbus A-321 συνετρίβη στο Σινά.

Το αεροσκάφος της ρωσικής εταιρείας Kogalymavia είχε απογειωθεί από το Σαρμ Ελ Σεΐχ, με προορισμό την Αγία Πετρούπολη. Στην πτήση 79628 υπήρχαν 217 επιβάτες- κατά κύριο λόγο Ρώσοι τουρίστες, ανάμεσά τους 17 παιδιά- και πλήρωμα 7 ατόμων.

Αιγυπτιακά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ήδη έχουν εντοπιστεί τα συντρίμμια του αεροσκάφους και στο σημείο σπεύδουν τουλάχιστον 20 ασθενοφόρα. Το αεροπλάνο κατέπεσε σε ορεινή περιοχή στο κεντρικό Σινά και οι κακές καιρικές συνθήκες είχαν καταστήσει δύσκολη την πρόσβαση των σωστικών συνεργείων στον τόπο του δυστυχήματος.

«Το Airbus έχει καταστραφεί εντελώς, το πιο πιθανό είναι πως όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί», δήλωσε αξιωματούχος ασφάλειας στο Reuters. Δεν υπάρχουν ενδείξεις πως το αεροπλάνο καταρρίφθηκε, τόνισαν οι ίδιες πηγές από την Αίγυπτο στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, καθώς στην περιοχή του βόρειου Σινά δρουν ομάδες τζιχαντιστών, πολλές από τις οποίες σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Πριν από τη δήλωση του Αιγύπτιου πρωθυπουργού υπήρχαν συγκεχυμένες πληροφορίες, καθώς πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι το αεροσκάφος είχε περάσει στον τουρκικό εναέριο χώρο και πως συνέχιζε το ταξίδι του με ασφάλεια, έχοντας επικοινωνήσει με τους εκεί ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Ενα αισιόδοξο σενάριο το οποίο δυστυχώς διέψευσε η ανακοίνωση από την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ρωσικής υπηρεσίας αερομεταφορών, Σεργκέι Ιζβόλσκι, το αεροσκάφος έπρεπε να κάνει επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της Κύπρου 23 λεπτά μετά από την απογείωσή του, κάτι που όμως δεν συνέβη ποτέ.

crashonline.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου