Προετοιμασία: 40 λεπτά
Μαγείρεμα: 1 ώρα και 30 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά
κοτόπουλο: 1 περίπου 1.200 γρ., σε μερίδες
αλάτι: όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
μανιτάρια: 300 γρ. σε φετάκια
λιαστές ντομάτες: 2 κονσέρβας, χοντροκομμένες
κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα
σκόρδο: 2 σκελίδες, ψιλοκομμένες
κρασί λευκό ξηρό: 100ml
ντοματάκια κονσέρβας: 300 γρ. ψιλοκομμένα
εστραγκόν ή θυμάρι: λίγο, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
ρύζι: για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Μαγείρεμα: 1 ώρα και 30 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά
κοτόπουλο: 1 περίπου 1.200 γρ., σε μερίδες
αλάτι: όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
μανιτάρια: 300 γρ. σε φετάκια
λιαστές ντομάτες: 2 κονσέρβας, χοντροκομμένες
κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα
σκόρδο: 2 σκελίδες, ψιλοκομμένες
κρασί λευκό ξηρό: 100ml
ντοματάκια κονσέρβας: 300 γρ. ψιλοκομμένα
εστραγκόν ή θυμάρι: λίγο, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
ρύζι: για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τις μερίδες του κοτόπουλου, μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Κατόπιν τις βγάζετε και ρίχνετε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια.
- Σοτάρετε για 6’-7’ και προσθέτετε το σκόρδο και τα ντοματάκια κονσέρβας. Ανακατεύετε για 1’-2’. Ξαναβάζετε στην κατσαρόλα τις μερίδες του κοτόπουλου και σβήνετε με το κρασί.
- Ρίχνετε λίγο ζεστό νερό, το θυμάρι ή το εστραγκόν, τις λιαστές ντομάτες και αλατοπίπερο. Σιγοβράζετε το φαγητό για 1 ώρα και 15’. Το συνοδεύετε με ρύζι πιλάφι.
Πηγή: icookgreek.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου