Ρίχνετε μάχη με τα παιδιά σας για τους πείσετε να τρώνε σπανάκι; Ένας τρόπος να τα ξεγελάσετε είναι να το κρύψετε σε ένα νοστιμότατο σουφλέ. Με το τυράκι να λιώνει στο στόμα, το αυγό που ήδη λατρεύουν και τα υπόλοιπα λαχταριστά υλικά, ούτε που θα καταλάβουν ότι το σπανάκι είναι το κυρίαρχο στοιχείο στη νοστιμιά που δοκιμάζουν.
Σπανάκι σουφλέ (μερίδες τέσσερις)
Υλικά
700γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλιά σούπας αλεύρι
1/2 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα
3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 αβγό ολόκληρο και 5 ασπράδια αβγών
4 κουταλιές σούπας τυρί παρμεζάνα σε τρίμα
1/2 κουταλιά γλυκού άσπρο πιπέρι
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλιά σούπας αλεύρι
1/2 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα
3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 αβγό ολόκληρο και 5 ασπράδια αβγών
4 κουταλιές σούπας τυρί παρμεζάνα σε τρίμα
1/2 κουταλιά γλυκού άσπρο πιπέρι
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
- Σε τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι, το ανακατεύετε με το αλεύρι και προσθέτετε το γάλα.
- Ρίχνετε στο μείγμα το σπανάκι, το κρεμμύδι, πιπέρι και αλάτι.
- Χτυπάτε τα αβγά μαρέγκα και τα ανακατεύετε με το σπανάκι.
- Βάζετε το μείγμα σε ταψί ή πυρέξ, το πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο 35 λεπτά. Τρώγεται ζεστό.
Πηγή: flowmagazine.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου