Amfipoli News: Τουρλού με φέτα

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Τουρλού με φέτα



Υλικά συνταγής

4 κολοκύθια, καθαρισμένα και χονδροκομμένα
3 μελιτζάνες, κομμένες σε χονδρές ροδέλες, μουσκεμένες σε αλατόνερο
3-4 πατάτες χονδροκομμένες
λίγο σκορδάκι ψιλοκομμένο
400 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο ή φρέσκες ντομάτες
1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλατοπίπερο και άφθονος μαϊντανός ψιλοκομμένος
200 γρ. φέτα ή αλλο χλωρό τυρί
Εκτέλεση συνταγής
  1. Αραδειάζετε τα λαχανικά στο ταψί του φούρνου. Ρίχνετε την ντομάτα, το ελειόλαδο, το σκορδάκι, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό και ανακατεύετε πολύ καλά να αναμειχθούν τα υλικά.
  2. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 °C για 1 ώρα έχοντας σκεπάσει το φαγητό με αντικολλητικό χαρτί φούρνου και το αφήνετε κανά δεκάλεπτο ακόμη ξεσκέπαστο.
  3. Βγάζετε το τουρλού απ' το φούρνο και προσθέτετε το τυρί κομματιασμένο. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Πηγή: icookgreek.com
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου