Amfipoli News: Σπαγγέτι με κεφτεδάκια, στο φούρνο

Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Σπαγγέτι με κεφτεδάκια, στο φούρνο



Υλικά
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 10 κεφτεδάκια από μοσχαρίσιο κρέας
  • 400 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 1,5 φλυτζάνι τριμμένο τυρί και παρμεζάνα
  • Ελάχιστο αλεύρι για να αλευρώσουμε τα κεφτεδάκια
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
  • Φτιάξτε τα κεφτεδάκια, όπως ξέρετε: Κιμάς, μαϊντανός, ξερό ψωμί μουσκεμένο, κρεμμύδι, 1 αυγό, λάδι
  • Σε ένα βαθύ και βαρύ τηγάνι ροδίστε το κρεμμύδι, σε χαμηλή φωτιά
  • Προσθέστε τα σκόρδα, να μην καούν
  • Προσθέστε τα (ελαφρά) αλευρωμένα κεφτεδάκια, ροδίστε καλά
  • Βάλτε τα φύλλα δάφνης
  • Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας και βράστε για 20-30 λεπτά -Ελάχιστο νερό, αν χρειάζεται
  • Στο μεταξύ βράστε και σουρώστε τα σπαγγέτι
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Οταν έχουν βράσει τα κεφτεδάκια, αφαιρέστα τα για λίγο από το τηγάνι
  • Ρίξτε λίγο υγρό από τα σπαγγέτι στο τηγάνι, να «ξεκολλήσει» η σάλτσα, πετάξτε τα φύλλα δάφνης
  • Βάλτε μέσα σε ταψάκι το σπαγγέτι, ανακατέψτε απαλά, και από πάνω τα κεφτεδάκια, τοποθετήστε τα όμορφα
  • Απλώστε παντού το τριμμένο τυρί
  • Ψήστε για 20 λεπτά ώσπου το τυρί να λιώσει όμορφα
  • Διακοσμήστε το πιάτο με φύλλα βασιλικού ή φρέσκια ρίγανη
  • Προτείνετε τριμμένη παρμεζάνα, για όσους θέλουν να προσθέσουν
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου