Amfipoli News: 10 ασυνήθιστοι προορισμοί που όσοι τους επισκέπτονται ξεχνάνε ότι ζουν στον πλανήτη γη

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

10 ασυνήθιστοι προορισμοί που όσοι τους επισκέπτονται ξεχνάνε ότι ζουν στον πλανήτη γη


Έχετε κουραστεί από τα βαρετά και συνηθισμένα αξιοθέατα που σας προσφέρουν οι ταξιδιωτικοί οδηγοί; Ψάχνετε για κάτι που να σας κόβει την ανάσα και να σας εμπνέει;

Τότε αυτά τα μέρη είναι μόνο για εσάς! Δείτε τις πληροφορίες και βάλτε τα στη λίστα με τους επόμενους ταξιδιωτικούς προορισμούς σας.

Εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο αστεία μέρη που θα πρέπει σίγουρα να επισκεφθείτε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας.
  1. Η Εκκλησία γάμων σε σχήμα ψηλοτάκουνης γόβας, Ταϊβάν
Αυτή η εκκλησία είναι κατασκευασμένη με τη μορφή ενός υπερμεγέθους γυάλινου παπουτσιού. Το ύψος του είναι 17 μέτρα και αποτελείται από πάνω από 300 κομμάτια μπλε-χρωματισμένο γυαλί. Για τη δημιουργία του, οι αρχιτέκτονες εμπνεύστηκαν από το παραμύθι της Σταχτοπούτας και το γυάλινο γοβάκι της.
  1. Beaujolais Nouveau Spa, Ιαπωνία
Στο Yunessun Spa Resort, οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν και να κολυμπήσουν σε μια τεράστια μπανιέρα με κρασί κι ένα γεμάτο μπουκάλι κρασιού ύψους 3,6 μέτρων. Εκτός από αυτή τη θεραπεία, οι επισκέπτες του θερέτρου μπορούν να απολαύσουν βουτιές μέσα σε σοκολάτα ή κάρυ ή να κάνουν μπάνιο μέσα σε καφέ
  1. Ο κόσμος μάγων του Χάρι Πότερ, Φλόριντα
Το πάρκο ψυχαγωγίας αφιερωμένο στο “The Boy Who Lived” και στο μαγικό του κόσμο καταλαμβάνει 3.300 στρέμματα. Όλα τα αξιοθέατα και οι διακοσμήσεις σε αυτήν την περιοχή έχουν σχεδιαστεί για να αναδημιουργήσουν την ατμόσφαιρα των αγαπημένων μας βιβλίων και ταινιών για τον Χάρι Πότερ.
Με τη βοήθεια των σχεδιαστών και καλλιτεχνών που εργάστηκαν στις ταινίες και με την καθοδήγηση της J.K. Rowling, το πάρκο φαίνεται πολύ ρεαλιστικό. Η ακρίβεια της αναπαραγωγής κάθε μικρής λεπτομέρειας θα σας εντυπωσιάσει! Θα σας χρειαστούν ώρες για να επισκεφθείτε κάθε τόπο, από το Hogwarts Castle μέχρι τα κυλικεία του Hogsmeade με την πρωτότυπη κουζίνα τους.
  1. Το δρομάκι με τις τσιχλόφουσκες (Bubblegum Alley) , Καλιφόρνια
Αυτό το σοκάκι δημιουργήθηκε στο San Luis Obispo στη δεκαετία του 1960. Από τότε έχει αποδειχθεί ένα πραγματικό κομμάτι τέχνης. Το αριστοκρατικό αριστούργημα είναι φτιαγμένο από τοίχους ύψους 4,5 μέτρων, που καλύπτονται με χρησιμοποιημένες τσίχλες από τουρίστες από όλο τον κόσμο.
  1. Το απολιθωμένο πηγάδι, Αγγλία
Εάν βάλετε κάποιο αντικείμενο σε αυτό το φυσικό πηγάδι που βρίσκεται στο σπήλαιο της Mother Shipton’s και το αφήσετε για κάποιο χρονικό διάστημα, θα αποκτήσει ένα πετρώδες περίβλημα. Δεν υπάρχει τίποτα το μυστηριώδες  για αυτό το φαινόμενο! Το νερό στο απολιθωμένο πηγάδι έχει μια ασυνήθιστη ποσότητα ορυκτών που εξατμίζονται και καλύπτουν την επιφάνεια κάθε στοιχείου που βάζετε μέσα.
5. Ναός Karni Mata, Ινδία  
Αυτό το περίεργο μέρος κατοικείται από περισσότερους από 20.000 αρουραίους, που θεωρούνται ιεροί. Οι αρουραίοι ονομάζονται “kabbas” και λατρεύονται από ντόπιους και τουρίστες από όλο τον κόσμο. Αν θέλετε να μπείτε στο ναό, θα πρέπει να βγάλετε τα παπούτσια σας. Και αν έχετε την ευκαιρία να τσιμπήσετε μια μπουκιά από ό,τι τρώνε αυτά τα ποντίκια, μπορείτε να θεωρείτε τον εαυτό σας ιδιαίτερα ευλογημένο!
4. Μουσείο μαλλιών Αβάνος, Τουρκία
Αυτό το μουσείο άνοιξε το 1979, όταν ένας τοπικός αγγειοπλάστης, ο Chez Galip, έπρεπε να αποχωριστεί μια φίλη του. Της ζήτησε  ένα αναμνηστικό για να την θυμάται, κι εκείνη του έδωσε μια τούφα από τα μαλλιά της. Εκείνος έβαλε τα μαλλιά της στον τοίχο του καταστήματος κεραμικής όπου δούλευε. Όταν οι επισκέπτες ρώτησαν γι ‘αυτό, τους είπε την ιστορία του. Άλλες γυναίκες ήταν τόσο έκπληκτες από τη θλίψη του που άρχισαν να αφήνουν και τις δικιές τους τούφες μαλλιών. Στη συνέχεια ο Galip αποφάσισε να ανοίξει ένα μουσείο. Σήμερα, η έκθεση έχει πάνω από 16.000 τούφες  μαλλιών κολλημένες πάνω στον τοίχο.    
3. Carhenge, Νεμπράσκα
Το Carhenge βρίσκεται κοντά στην πόλη της Alliance και αντιπροσωπεύει την αμερικανική έκδοση του Stonehenge. Δημιουργήθηκε από 38 vintage αμερικανικά αυτοκίνητα, τα οποία καλύφθηκαν με γκρι μπογιά και τοποθετήθηκαν σε κύκλο. Ο αρχιτέκτονας Jim Reinders αφιέρωσε την κατασκευή του στο θερινό ηλιοστάσιο του Ιουνίου του 1987. Εκτός από το ίδιο το Carhenge, υπάρχουν και άλλα έργα τέχνης από παλιά αυτοκίνητα και βαμμένα με διάφορα χρώματα.
2. Το Λευκό Εστιατόριο, Γεωργία
Οι δημιουργοί του πρώτου ανάποδου κτίσματος στο Batumi της Γεωργίας αποφάσισαν να συνδυάσουν την ευχαρίστηση και τη χρησιμότητα και άνοιξαν ένα εστιατόριο. Αυτό το αριστούργημα μπορεί να το θαυμάσει κανείς όχι μόνο λόγω της πρωτότυπης  ιδέας του, αλλά και για την υπέροχη κουζίνα του!
1. Ο Κήπος Wang Saen Suk Hell, στην Ταϊλάνδη
Αν πάντα θέλατε να δείτε πώς μοιάζει η κόλαση, αυτό το αξιοθέατο είναι για εσάς.To Monastery Garden ή Ταϊλανδικό Πάρκο Τρόμου, παρουσιάζει σκηνές από τη βουδιστική εκδοχή της κόλασης. Η πινακίδα εισόδου αναφέρει “Καλώς ήλθατε στην κόλαση” και θα νιώσετε σαν τους επισκέπτες του διαβόλου σε αυτό το πάρκο! Εδώ θα βρείτε αγάλματα βασανισμένων ψυχών με κεφάλια ζώων και οι πλάκες κοντά σε καθένα από αυτά σας λένε ποια αμαρτία έχουν διαπράξει.
diaforetiko.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου