Τα πιο νόστιμα Τρίγωνα Πανοράματος θα τα βρεις προφανώς στην Θεσσαλονίκη. Είναι από τα πρώτα γλυκά που θέλουμε όλοι μας να δοκιμάσουμε όταν επισκεπτόμαστε αυτή την πανέμορφη πόλη και όχι άδικα, μιας και ο συνδυασμός του σωστά σιροπιασμένου φύλλου κρούστας με την υπέροχη αυτή κρέμα είναι απλά ασυναγώνιστος!
Οπότε, ο Σαλονικιός Άκης Πετρετζίκης είναι ο ιδανικός για να μας δώσει την καλύτερη συνταγή, ώστε να γεμίσει το σπίτι μας με άρωμα Θεσσαλονίκης. Δεν είναι από τα κλασικά, παραδοσιακά γλυκά που κάνουμε τα Χριστούγεννα, αλλά είναι μια εξαιρετική επιλογή που θα εκτιμήσουν δεόντως τόσο οι καλεσμένοι σου όσο και η οικογένεια σου.
Όπως καταλαβαίνεις, η κρέμα είναι αυτή που απαιτεί τον περισσότερο χρόνο για να την ετοιμάσεις. Βάλε λοιπόν το γάλα με 250γρ. ζάχαρη και το στικ βανίλιας σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και άφησε το γάλα σου να πάρει μία βράση. Ταυτόχρονα βάλε σε ένα μικρό μπολ τους κρόκους μαζί με τα 50γρ. ζάχαρη και ανακάτεψε τα καλά με ένα σύρμα ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μόλις πάρει την βράση το γάλα, βγάλτο από το μάτι και ρίξτο σιγά σιγά με μία κουτάλα μέσα στα αυγά, φροντίζοντας όμως να ανακατεύεις συνεχόμενα με το σύρμα. Μην ξεχάσεις φυσικά να βγάλεις και το στικ της βανίλιας.
Στην ίδια κατσαρόλα τώρα που είχες το γάλα, βάλε το βούτυρο ώσπου να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, αφού πρώτα την έχεις σκουπίσει καλά σιγά σιγά πρόσθεσε το αλεύρι. Στην συνέχεια, ρίξε μέσα και το μείγμα με το γάλα και τους κρόκους και συνέχισε να ανακατεύεις την κρέμα σου για να μην κολλήσει, ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει λεία η κρέμα.
Αυτό που μένει τώρα είναι να βγάλεις την κρέμα και να την ρίξεις σε ένα πυρέξ. Σκέπασε το με μία μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα η κρέμα και βάλτην στο ψυγείο για να κρυώσει καλά και να καταφέρεις να γεμίσεις τα τρίγωνα σου.
Σειρά έχει το σιρόπι, για το οποίο θα πρέπει να βάλεις σε μια κατσαρόλα το νερό μαζί με την ζάχαρη και να τα αφήσεις να πάρουν μία βράση μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη, για να βγάλεις την κατσαρόλα από το μάτι και να αφήσεις το σιρόπι να κρυώσει.
Το τελευταίο στάδιο αυτής της πεντανόστιμης συνταγής είναι το να φτιάξεις τα τρίγωνα. Αρχικά, λιώσε το βούτυρο σε ένα μπρίκι και κόψε το κάθε φύλλο από την στενή του μεριά κάνοντας τρεις λωρίδες.
Προσοχή στο βουτύρωμα γιατί είναι σίγουρα πολύ βασικό για να βγουν τραγανά και νόστιμα τα τρίγωνα. Βουτύρωσε λοιπόν την πρώτη λωρίδα με ένα πινέλο και βάλε από πάνω την δεύτερη για να την βουτυρώσεις και στο τέλος πρόσθεσε την τρίτη.
Δίπλωσε τα όλα μαζί σαν να κάνεις τρίγωνα πιτάκια και κόψε το φύλλο που προεξέχει, αλλά και το μεγάλο τρίγωνο που έφτιαξες σε 2 μικρά με τον τροχό που κόβεις την πίτσα.
Έπειτα, πάρε ένα κομμάτι λαδόκολλα και κάνε μικρά μπαλάκια για να γεμίσεις τρίγωνα σου, ώστε να κάνουν την τρύπα μετά το ψήσιμο και να μην βγουν κλειστά. Τέλος, βάλε ένα κομμάτι λαδόκολλα στο ταψί και ράντισε τα τρίγωνα με λίγο βούτυρο για να τα ψήσεις στον αέρα στους 170 για περίπου 25 λεπτά.
Μόλις περάσουν τα 25 λεπτά και τα βγάλεις από τον φούρνο, έτσι όπως είναι ζεστά ακόμη, βούτηξε τα στο κρύο σιρόπι για λίγο φροντίζοντας να τα γυρίσεις και από τις 2 μεριές. Για να στραγγίξουν μπορείς να τα βάλεις σε μία σχάρα.
Εννοείται ότι τώρα θα πρέπει να αφαιρέσεις από μέσα τα μπαλάκια και να γεμίσεις τα τρίγωνα με την κρέμα που έφτιαξες, χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Όσο για την διακόσμηση τους μπορείς να βάλεις στο τέλος λίγη σαντιγί και τριμμένο φιστίκι.
Πηγή: diaforetiko.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου