Υλικά
για τη μους
250γρ. κουβερτούρα 70% σε κομματάκια
400ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100γρ. ζάχαρη
30ml νερό
1½ κουτ. γλυκού εσπρέσο στιγμής
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι
4 κρόκους αβγών
1 αβγό ολόκληρο
για το σερβίρισμα
ξύσμα σοκολάτας ή σοκολατένιους κόκκους καφέ ή λίγο σιρόπι καραμέλας
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί να λιώσει. Ανακατεύετε με σπάτουλα ανά διαστήματα. Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά κι ετοιμάζετε ένα πηχτό σιρόπι.
Βήμα 2
Παράλληλα βάζετε τους κρόκους και το ολόκληρο αβγό στο μίξερ και ξεκινάτε να τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα. Με το μίξερ σε λειτουργία ρίχνετε το καυτό σιρόπι όπως το κατεβάζετε από τη φωτιά σε στυλ κορδόνι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να τριπλασιαστεί τουλάχιστον σε όγκο και να ασπρίσει.
Βήμα 3
Ανακατεύετε το ρούμι με τον καφέ και τα προσθέτετε στο μίγμα των αβγών μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάτε για λίγο ακόμη να ενσωματωθούν. Ρίχνετε και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε με σπάτουλα να ενσωματωθεί κι αυτή.
Βήμα 4
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Κρατάτε στην άκρη μια μικρή ποσότητα ίση με 6 γεμάτες κουταλιές της σούπας κι ενώνετε την υπόλοιπη στο μίγμα της μους ανακατεύοντας με σπάτουλα.
Βήμα 5
Μοιράζετε το μίγμα σε 6 ποτήρια και τα αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Βήμα 6
Σερβίρετε γαρνίροντας το κάθε ποτήρι με μια κουταλιά της σούπας χτυπημένη κρέμα και λίγο ξύσμα σοκολάτας ή σοκολατάκια σε σχήμα κόκκου καφέ ή με λίγο κακάο και σιρόπι καραμέλας.
Πηγή: boro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου