Θερμοκρασία 200 °C
Χρόνος Ψησίματος30'-40'
Λίστα Συστατικών:
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο άνηθο
2 αυγά
½ κουταλάκι τριμμένη κανέλλα
250 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
1 φλιτζανάκι λευκό κρασί
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κύβους
600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
150 γρ. Βιτάμ Culinesse
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
400 γρ. φύλλο κρούστας
3 τριμμένα κρεμμύδια
2 κουταλιές ρύζι Καρολίνα
1 μέτρια ψιλοκομμένη τομάτα ή ½ φλιτζάνι Σπιτική Τομάτα Pummaro
2 μερίδες KNORR "Σπιτικό" ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ή "Σπιτικό" ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ KNORR
Αλάτι και πιπέρι
Πώς να το φτιάξετε
1.Σόταρε τα κρεμμύδια με τα 50 γρ. Βιτάμ
Το Βιτάμ είναι σημαντική πηγή βιταμινών A, D και Ε. Culinesse, πρόσθεσε τις μελιτζάνες και τον κιμά να σοταριστούν κι αυτά, και σβήσε με το κρασί.
2.Μόλις εξατμιστεί το κρασί, πρόσθεσε την τομάτα, την κανέλα, τον άνηθο, το ρύζι και αλατοπίπερο, πρόσθεσε τον σπιτικό ζωμό και άφησε την κατσαρόλα για άλλο 1 λεπτό στη φωτιά, πριν την αποσύρεις.
3.Χτύπα τα αυγά με την κεφαλογραβιέρα και την παρμεζάνα και ανακάτεψέ τα με το μείγμα της μελιτζάνας και του κιμά.
4.Άλειψε ένα ταψί με λίγο από το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse, στρώσε μέσα τα μισά φύλλα (καλά αλειμμένα ένα-ένα με Bιτάμ Culinesse), από πάνω άπλωσε τη γέμιση της μελιτζανόπιτας και τέλος τα υπόλοιπα φύλλα, αλειμμένα κι αυτά το καθένα με Bιτάμ Culinesse.
5.Χάραξε τη μελιτζανόπιτα, ράντισέ τη με λίγο κρύο νερό και ψήσ’ τη για 30-40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου