Υλικά: 6 κούπες αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
2 αυγά
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κούπα σπορέλαιο
Γέμιση:
μαύρη ζάχαρη
κανέλα
καρύδια
λίγο λιωμένο φυτικό βούτυρο (μαργαρίνη)
Βήματα
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.
Απλώνουμε τη ζύμη μ΄ένα πλάστη σε μια καθαρή επιφάνεια σχηματίζοντας ένα παραλληλόγραμμο πάχους 5 εκατοστών περίπου.
Αλοίφουμε την επιφάνεια της ζύμης με τη λιωμένη μαργαρίνη.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και μαύρη ζάχαρη.
Ρολάρουμε τη ζύμη και σχηματίζουμε έναν κύλινδρο όπως θα κάναμε αν μαζεύαμε ένα χαλί.
Στη γέμιση έβαλα καρύδια!
Κόβουμε κάθετα το ρολό σε ίσα κομμάτια και τα τοποθετούμε σ΄ένα ταψί με λαδόκολλα.
Αφήνουμε τα ρολάκια να φουσκώσουν για 45 λεπτά.
Ψήνουμε στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Μιχαελα Στεφανουδης
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου